Бившият шведски премиер и лидер на социалистите в скандинавската страна

...
Бившият шведски премиер и лидер на социалистите в скандинавската страна
Коментари Харесай

Стефан Льовен поема ПЕС с амбиция левицата да се пребори за мира в Европа

Бившият шведски министър председател и водач на социалистите в скандинавската страна Стефан Льовен, е единственият претендент за президент на ПЕС след Сергей Станишев и поема лявото политическо семейство от неговите ръце. Днес се чака Льовен да бъде определен с огромно болшинство. А в тирада преди процеса по вота от делегатите в Берлин, шведът благодари на Станишев освен за разрастването на ПЕС и удвояването на тежестта й на Стария континент, само че и за това, че през всичките 11 години отпред българският политик е съумял да управлява партията напълно по отношение на нейните полезности и морал. И разкри:

Че е бил зарязан като бебе от майка си в сиропиталище, тъй като не е могла да се грижи еднообразно добре за двамата си синове. " Сигурно й е било доста мъчно да изостави дете. Но го е направила, тъй като е знаела, че обществото ще се погрижи по-добре за това дете, в сравнение с тя самата. 

А моите осиновители ми дадоха любовта и сигурността, което всяко дете заслужава. И по този начин бе засято у мен семето на солидарността, концепцията за това, че всеки човек е значим. Това ме оформи и като социалдемократ ", сподели някогашният министър председател на Швеция. 

" Знам, че има доста способи, по които можеше да се развие животът ми, само че с помощта на това солидарно общество, аз в действителност имам благополучен живот. И това е огромната битка на социалдемокрацията - да обезпечи тъждество в обществото. А изискването за това е обществото да е издигнато върху взаимност ", сподели Льовен.

И заявява, че ще се грижи за политиките, наследени от Станишев - и във връзка с ветераните, и на дамите, и на децата, и на бедните, и на ЛГБТИ общността. 

По думите му единствено дружно левицата ще може да избере пътя на Европа - напред. 

" Живеем в доста сложни времена. Сериозната обстановка във връзка с сигурността ни, на демокрацията ни - ни кара да изпълняваме значима роля. До изборите за новия състав на Екологичен потенциал обаче би трябвало да предложим и визия за развиване, и по едно и също време да сме стъпили крепко на земята ", подсети шведът. 

Европа по думите му има потребност от отговори - и във връзка с енергийната рецесия, и за сигурността на фона на войната в Украйна.

" Но би трябвало да гледаме и оттатък актуалните рецесии. Защото сега пишем книгите за бъдещето ни. Какво желаеме младежите да четат в учебниците за това време, в което живеем в този момент? Аз желая да чета, че в този момент са били взети значими решения за избавление за планетата, че сме подсигурили сигурността на жителите си, че сме преодолели публичните разлики ", сподели Льовен и завоюва аплодисментите на делегатите. 

" И по този начин ще сторим - ще съберем хората на Европа, които желаят да се борят за правдивост и независимост. Но и които желаят да се преборят за мира и човешкото достолепие. Ще съберем млади и остарели, мъже и дами - за по-добро бъдеще.

Нашето потомство е това, което би трябвало да извоюва мира и смяната на климата. Само дружно ще оформим бъдещето с кураж за Европа. С мисъл, че по-доброто следва ", сподели още Стефан Льовен. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР