Бившият шведски национал Ларс Фредрик Рисп бе част от Левски

...
Бившият шведски национал Ларс Фредрик Рисп бе част от Левски
Коментари Харесай

Фредрик Рисп пред ТОПСПОРТ: Левски може да достигне нивото на Лудогорец в близко бъдеще

Бившият шведски национал Ларс Фредрик Рисп бе част от Левски през сезон 2011/2012, като изигра 3 мача за " сините " в тогавашната " А " група. През зимата на 2012-а година бранителят мина в кипърския Етникос (Ахна), където приключи своята кариера. Преди да дойда на " Герена ", той е бил част от гранда ИФК Гьотеборг, а също така е играл и в турските Генчлербирлиги, Трабзонспор, Анкараспор и Анкарагюджю, както и датския Есберг.

В момента Фредрик Рисп е футболен сътрудник, като работи за една от най-големите организации в Скандинавия " Rispect Sports Agency ". Шведът призна пред ТОПСПОРТ , че съставлява националния вратар Пламен Илиев. Бившият бранител се върна още към престоя си на " Герена ", показа мнението си за протичащото се в клуба сега и разкри дали е допустимо скоро някой футболист, който работи с него да заиграе в Първа лига.

Разкажи ми повече за теб. С какво се занимаваш сега?

- Спрях с футбола преди 4 години. За последно играх в Етникос (Ахна) в Кипър, след което започнах работа като сътрудник. Сега съм част от една от най-големия организации в Скандивания - " Rispect Sports Agency ".

Какво си спомняш от престоя в България в тима на Левски?

- Престоят ми в Левски беше доста къс. Бях извънредно впечатлен от почитателите на тима и атмосферата, която създаваха по време на мачовете. Също по този начин, аз и моето семейство доста харесахме София.

Следиш ли какво се случва при " сините "? В момента треньор на отбора е Делио Роси, а в състава личат имената на звезди като Габриел Обертан и Жорди Гомес, които са оставили диря в европейския футбол. Смяташ ли, че Левски може да прекъсна хегемонията на Лудогорец от последните години?

- Следя развиването на Левски и на българското състезание като цяло. Благодарение на триумфа на Лудогорец в Шампионската лига, те могат да си разрешат да притеглят доста качествени играчи. В последните месеци на " Герена " се виждат положителни неща и считам, че напълно скоро клубът ще доближи триумфите на " орлите ", в случай че продължи да се развива в посоката, в която е поел.

 Димитър Пиргов може да напусне Левски през зимата
Левски и Пиргов пред разлъка

Защитникът към този момент е запаса на Яблонски и Ейолфсон

Направи отлична кариера като футболист. Защо обаче не съумя да се наложиш в Левски?

- Подписах контракт за 2 години с Левски, само че останах единствено 6 месеца. Причината се криеше в това, че Георги Иванов - Гонзо напусна треньорския пост. Неговият заместител искаше да докара свои играчи и реших, че няма смисък да оставам повече в клуба. Преместих се в Кипър, където приключих кариерата си.

Поддържаш ли връзка с някои от някогашните си съотборници при " сините ".

- Да. Все още си контактувам с част от тях - Пламен Илиев, Владимир Гаджев, Дарко Тасевски, Сержиньо Грийн, Сьорд Арс.

В момента Левски има контракт с твой съотечественик - Симон Сандберг. Той пристигна от Хекен с огромни упования, само че по този начин и не съумя да се наложи в тима, а даже бе викан в младежкия народен тим на Швеция. Трудно ли е за един скандинавец да се приспособява към метода на живот в България?

- За мен не беше проблем това. Но аз имах надалеч по-голям опит с живота в чужбина. Бях играл в Италия, Турция и Дания преди да дойда в Левски. Може би за Симон, който за първи път напуща Швеция, е мъчно да се приспособява към живота във вашата страна и заради това не съумява да разкрие изцяло качествата си.

 Снимка 319881
Източник:

Каза, че следиш българското състезание. Какво е мнението ти за нашия футбол като цяло?

- Мисля, че равнището на топ тимовете е положително. Шампионатът е задоволително забавен, с цел да притегля качествени чужденци. Българският народен тим се показа доста добре в квалификациите за Световното състезание. Това сложи вашия футбол още веднъж на международната карта.

Имаш ли контакти с някои български клубове?

- Да. Поддържам контакти с някои от най-хубавите тимове у вас. Също по този начин имам и български сътрудник, който ми оказва помощ с клубовете, с които нямам добра връзка за момента.

Да чакаме ли някои от футболистите, които представляш в някой роден клуб скоро?

- Много е евентуално. На този стадий не мога да кажа нищо повече. Ще забележим какво ще се случи в идния трансферен интервал...

 Левскарите откриха цаката и на Симон Сандберг
Сандберг споделя ориста на Бабатунде - би трябвало да смъква килограми

Шведът още веднъж ще се готви независимо

Има ли известни играчи, с които работи твоята организация? Разкажи ми малко повече за работата си.

- Както споделих, работя за огромна Скандинавска организация - " Rispect Sports Agency ". Работим и представляваме доста положителни играчи от разнообразни националности, само че най-много такива от Швеция. Част от тях играят и за националния тим.

Защо българските футболисти мъчно пробиват в по-силните шампионати на Европа? Какво е мнението ти?

- Трудно е да се каже. Най-вероятно тъй като националният тим няма кой знае какви триумфи. Това може би ще се промени, след сполучливата акция в международните квалификации.

 Снимка 319883
Източник:

Наскоро България победи Швеция в София. Предполагам, че си гледал мача. Някой българския футболист впечатли ли те?

- Разбира се. Пламен Илиев изигра приказен мач. Той беше с основен принос за успеха на България с някои изключителни спасявания.

Какво е мнението ти за него? След като напусна Левски и отиде в Румъния бележи съществено израстване.

- Пламен е доста забавен вратар. Наистина пред последно година и половина се разви извънредно доста. С представянето си за националния тим в последните мачове сподели, че е подготвен да играе на високо равнище в огромно състезание. Добрите му изяви го вършат забавен състезател за клубовете през януарския трансферен прозорец. Щастлив съм, че мога да съставлявам толкоз добър вратар и дано забележим кои тимове ще проявят интерес към него. Вече беседвам с няколко клуба, само че към този момент няма нищо съответно. До началото на трансферния прозорец има още много време.

 Тигъра пред ТОПСПОРТ: Не се предавам пред компликациите, постоянно желая да се модернизирам
Пламен Илиев пред ТОПСПОРТ: Успехът идва, когато не се предаваш пред компликациите в живота

" В чужбина би трябвало да се доказваш във всеки мач и всяка подготовка, с цел да играеш "

Може ли да те забележим скоро в България, с цел да наблюдаваш някой мач от Първа лига?

- Трудно е да се каже по кое време ще дойда отново в България. Надявам се да съумея през идната година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР