Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс предупреди

...
Бившият шеф на ЦРУ генералът от резерва Дейвид Петреъс предупреди
Коментари Харесай

Бившият шеф на ЦРУ: Пригожин изгуби Вагнер, да внимава около отворени прозорци в Беларус

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ генералът от запаса Дейвид Петреъс предизвести водача на частната наемническа войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин „ да бъде доста деликатен към отворени прозорци “ в изявление за CNN, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Генералът явно имаше поради известния брой руснаци, които починаха при неразбираеми условия, в това число след рухване от прозорци, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, обяснява организацията. Сред тях бе ръководителят на борда на най-голямата съветска частна петролна компания, който подлагаше на критика военната интервенция на Русия в Украйна. Той падна от прозорец на болница през септември предходната година, напомня АП.

След протеста на Пригожин и похода към Москва бе контрактувано той да отиде в заточение в Беларус. 

„ Пригожин избави живота си, само че изгуби своята група „ Вагнер “. И той би трябвало да бъде доста деликатен към отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде “, уточни Петреъс.

Бързата развръзка с Пригожин изглеждаше като демонстрация на уязвимост от страна на Путин. Но мнозина от тези, които са се противопоставили на Путин или са го предали, са срещнали гибелта си месеци или години по-късно, някои даже откакто са напуснали Русия, напомня АП.

Конфликтът на Пригожин е с управлението на съветското Министерство на защитата поради метода на водене на войната в Украйна. В петък той назова " неистина " обосновката на Путин за нашествието. Руският президент оправда нахлуването в непозната страна с готовност да я денацифицира. Пригожин също по този начин упрекна армията, че е подвела Путин и съветското общество като погрешно е твърдяла, че Украйна и НАТО възнамеряват да атакуван Русия.

Въпреки сделката към момента няма информация водачът на " Вагнер " да е дошъл в Беларус, отбелязва АП. Самият Пригожин мълчи, откогато Кремъл разгласи договорката, поставила завършек на похода му към Москва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР