Бившият шеф на световния биатлон Андерс Бесеберг и неговата дясна

...
Бившият шеф на световния биатлон Андерс Бесеберг и неговата дясна
Коментари Харесай

Русия си криела допинга с проститутки за шефа на световния биатлон

Бившият началник на международния биатлон Андерс Бесеберг и неговата дясна ръка Никол Рьош бяха приети за отговорни в отчета на Дейвид Тейлър, който проверява интернационалния съюз в последните две години.

Двамата много съществено покривали издънките на Русия, като пазели биатлонистите от неочаквани инспекции. Имало и покрити позитивни проби, както и непредадени открити спринцовки край трасетата на интернационалните надпревари.

Срещу това норвежецът получавал много добър банкет в Москва. Били му уреждани проститутки, както и първокласни излети за лов, като му покривали всички разноски.

Бесеберг оставил в изпълкома и Александър Тихонов, 4-кратен олимпийски и 11-кратен международен първенец, макар че е бил приет за отговорен за обезпечение на ликвидиране. Тихонов по този начин и не влезе в пандиза, тъй като го хвана амнистията за 55-ата годишнина от успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война.

Отделно имало записи, че руснаците са се интересували дали е получил към 300 000 $ в куфарче.

Полицията е разкрила в дома му сбирка от първокласни часовници, както и куп ловни титли от пътуванията му до Русия. Един път му предложили да отиде на лов до Канада, само че незабавно отклонил поканата, когато схванал, че би трябвало самичък да си покрие разноските.

Никол Рьош, която бе неговата дясна ръка и общоприет секретар, също правела всичко по силите си, с цел да защищити руснаците да бъдат хванати.

Тя не предала за ДНК експертиза спринцовка, открита до трасето, тъй като тя била на съветския тим. Вместо това направила всичко, че доказателствата да бъдат нечисти.

Спринцовката евентуално е била на Устюгов, който неотдавна бе осъден за приложимост на допинг, само че апелира.

Бесеберг ръководи международния биатлон от 1992 година, когато смени руснака Игор Новиков, до 12 април 2018 година, когато дружно с Рьош подаде оставка след обвиняванията в корупция, които бяха най-сериозни по време на олимпиадата в Сочи.

74-годишният норвежец влезе в интернационалната федерация още през 1980 година като член на нейния механически комитет, а 8 години по-късно стана и вицепрезидент.

Точно Бесеберг бе индивидът, който трансформира биатлона в неповторимо шоу, което му разреши да е номер 1 по телевизионна публика измежду зимните спортове.

Докладът на Тейлър е 220 страници, като в него има още куп доказателства.
Бесеберг и Тихонов изрично отхвърлят обвиняванията, като Тихонов заплаши със съд, в случай че бъде изключен от биатлона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР