Бившият шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров за пръв път

...
Бившият шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров за пръв път
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Хизбула се интересуваше от мен през 1998 г., но службите ни реагираха адекватно

Бившият началник на разузнаването ген. Димо Гяуров за пръв път обществено призна, че е бил обект на интерес от страна на радикалната шиитска ислямска организация " Хизбула " през 1998-99 година, само че службите ни тогава реагирали съответно. Той не влезе в елементи защо тъкмо става дума. Димо Гяуров бе шеф на Националната разследваща работа от 1997 до 2003 година

 

Пред Нова телевизия той разяснява, че няма нищо скандално в разрешението съветският външен министър Сергей Лавров да прелети над страната ни.

 

" Не виждам нищо скандално, че съветският външен министър Сергей Лавров ще прелети през нашето въздушно пространство за срещата на ОССЕ в Скопие, това е дипломатическо изключение. Полша и прибалтийските страни по традиция реагират остро, те са най-близко до Русия и се усещат застрашени от нахлуване, " сподели някогашният началник на Национална разузнавателна служба.

 

" Естествено, че можеше да не дадем позволение, само че не виждам смисъла. Дори по време на война разузнавачите беседват между тях ", посочи Димо Гяуров.

 

В последните години ОССЕ беше блокирано от Русия, тъй че може да се търсят опити да се развърже възелът. От друга страна, ще има и доста кулоарни срещи, сподели той.

 

По мотив отравянето на брачната половинка на шефа на военното разузнаване на Украйна той сподели, че има и няколко чиновници на разузнаването, които са потърпевши - евентуално става дума за защитата й. Според него отравянето може да стане по друг метод. Нищо чудно брачният партньор й да е бил целта, а тя да е потърпевша инцидентно, допусна генералът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР