Бившият шеф на петролната компания „Лукойл“ Валентин Златев може да

...
Бившият шеф на петролната компания „Лукойл“ Валентин Златев може да
Коментари Харесай

Валентин Златев поема управлението на футболния Левски?

Бившият началник на петролната компания „ Лукойл “ Валентин Златев може да поеме ръководството на Левски след края на сезона, гласят последните сведения от офисите на закъсалия финансово столичен гранд. След години увещания и молби, Златев е податлив да влезе в управата на „ сините “, само че е сложил много съществени условия това да се случи, написа вестник „ Галерия “. Първото е Наско Сираков да преотстъпи акциите си и да не взе участие по никакъв метод в управлението. Златев не държи да получи акциите на Левски, а избира те да бъдат дадени на съдружие на почитателите. Останалата част от собствеността на клуба е допустимо да премине в ръцете на някогашния притежател на клуба Тодор Батков. Според източник от Надзорния съвет юристът към този момент е провел диалози с Тити Папазов да получи неговия % от акции и по този начин да се върне на „ Герена “ на бял кон. Това е било второто изискване на Златев – Тодор Батков да е номинален притежател и той да се разпорежда с Левски.

Идеята акциите да бъдат трансферирани на съдружие от дейни ентусиасти и на Тодор Батков е била обсъждана предходната седмица от Наско Сираков, Павел Колев и няколко от най-популярните почитатели на клуба, които са мощно обезпокоени за неговото бъдеще. Сираков в началото отхвърлил предлагането с претекста, че това няма по какъв начин да стане юридически. Впоследствие обаче се съгласил.

От своя страна изпълнителният шеф в оставка Павел Колев изразил подозрения, че сумата от 15 милиона лв., която е нужна на Левски, ще може да бъде събрана от почитателите. Любопитното е, че Колев е реагирал остро на апелите на почитателите да се понижат внезапно разноските, с цел да може клубът да си заплаща задълженията.

„ Ако понижим още парите за заплати, няма кой да играе и ще изпаднем по състезателен път “, декларирал Колев.

При всички положения възобновяване на Левски като естествен футболен клуб в този миг наподобява доста сложна задача. Клубът дължи близо 20 милиона лв.. Не е плащал заплати на футболисти и треньори от Нова година, двама от чужденците към този момент напуснаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР