Бившият шеф на Пентагона Джим Матис отказа днес да подкрепи

...
Бившият шеф на Пентагона Джим Матис отказа днес да подкрепи
Коментари Харесай

Бившият шеф на Пентагона Джим Матис отказа подкрепа и за Тръмп, и за Байдън

Бившият началник на Пентагона Джим Матис отхвърли през днешния ден да поддържа някой от двамата претенденти за президент на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Макар да бе министър в държавното управление на Тръмп, Матис не изрече поддръжка за настоящия президент и насърчи гласоподавателите да гласоподават за способен и съчувствен водач.

"Отказвам да поддържа някой от претендентите ", сподели Матис на видеоконференция, проведена от Института Лоуи в Сидни.

Въпреки това обаче Матис не пропусна опцията да съобщи какви съгласно него би трябвало да са качествата на президента.

"Качествата, които диря в един водач, са компетентността и състраданието. За мен са значими характерът и компетентността, състраданието, емпатията към популацията, към цялото население ", посочи Матис.

Начинът, по който президентът Доналд Тръмп реагира на пандемията от ковид, му донесе остри рецензии както от неговите съперници, по този начин и от учени и някои представители на личния му лагер. Той бе упрекнат в липса на съчувствие във връзка с 216-те хиляди американци, умряли от ковид, а също по този начин и във връзка с здравните служащи, които се борят с вируса от февруари.

Джим Матис подаде оставка като министър на защитата през декември 2018 година, откакто президентът Тръмп разгласи изтеглянето на американските бойци от Сирия без да съгласува дейностите си със съдружниците на Вашингтон в битката против "Ислямска страна ", напомня Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР