Бившият шеф на Пентагона Джеймс Матис разкритикува президента Доналд Тръмп

...
Бившият шеф на Пентагона Джеймс Матис разкритикува президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Бивш шеф на Пентагона: Тръмп злоупотребява с власт

Бившият началник на Пентагона Джеймс Матис разкритикува президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, заявявайки, че той съзнателно подклажда разделяне, съобщи Би Би Си.

Ген. Матис съобщи, че е "гневен и засегнат " от дейностите на Тръмп по отношение на продължаващите митинги поради гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест.

Матис осъди "злоупотребата с власт " на Тръмп и поддържа протестиращите сходно на експрезидента Барак Обама.

Тръмп ще изпрати армията по градовете, в случай че кметовете не спрат насилието

Бившият министър на защитата упрекна още президента, че разединява страната.

"Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е първият президент през живота ми, който не се пробва да сплоти американският народ, даже не се преструва, че пробва ", съобщи Матис в първото си обществено изявление откакто се отдръпна от поста през 2018 година поради решението на Тръмп да изтегли американските елементи от Сирия.

Оттогава Матис пазеше безмълвие, до момента в който през вчерашния ден изданието "Атлантик " не разгласява сериозния му коментар към администрацията на Тръмп.

Президентът побърза да отговори, че Матис е един "надценяван военачалник ", а обстановката с митингите е под надзор.

"В момента нацията се нуждае от ред и правда, тъй като една неприятна група хора употребява гибелта на Джордж Флойд за неприятни неща. Но ние държим всичко под надзор ", сподели Тръмп.

Настоящият министър на защитата Марк Еспър съобщи, че към този момент обстановката не дава съображение за изпращане на постоянната войска в градовете, както изиска Тръмп. По думите на шефа на Пентагона военнослужещи може да бъдат употребявани единствено като "крайна мярка " за потушаване на митингите.

Шефът на Пентагона срещу пращането на войска по улиците на US градовете

Същевременно основният прокурор на щата Минесота повдигна по-тежки обвинявания против някогашния служител на реда, който аргументи гибелта на Джордж Флойд. Дерек Шовин ще дава отговор за ликвидиране трета степен, което допуска по-голямо наказване.

Обвинения бяха повдигнати и на трима други служители на реда поради съучастието им в трагично приключилия арест, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР