Бившият шеф на Пътна полиция“ за страната е управлявал автомобил

...
Бившият шеф на Пътна полиция“ за страната е управлявал автомобил
Коментари Харесай

Ексшефът на „Пътна полиция“ с незаконна шофьорска книжка / СНИМКИ и ВИДЕО

Бившият началник на „ Пътна полиция “ за страната е управлявал автомобил с противозаконна шофьорска брошура. Доказват го назначените експертизи след нашето следствие, които са безапелационни, че медицинските документи, с които полицейският началник е взел брошура, са подправени. За Звезделин Колев ви разказахме преди няколко седмици. Показахме ви парцелите за милиони и внушителния автопарк, които има. Шофьорската му брошура към този момент е отнета. Той обаче е неоткриваем за проверяващите. Дали присъединяване на Колев и в други злоупотреби са причина той да се крие от проверяващите институции?

Опитите на екипа ни да получи отговор от Звезделин Колев за това дали е същински медицинският документ, с който е придобил шофьорска брошура, удариха на камък. Два месеца след  нашето следствие стана ясно, че документът не е същински. Доказват го експертизите. А това значи, че някогашният началник на „ Пътна полиция “ за страната е карал нелегално в продължение на няколко години.

„ Беше ми зам. шеф на отдела по предписание на бившето управление на Министерство на вътрешните работи, от шеф на охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи, беше изпратен при мене като зам. шеф на отдела. Още тогава забелязах, че лявото му око има някакъв проблем, само че той не обичаше да разяснява тези неща. Изобщо не е ставало на въпрос, че има огромен проблем с лявото око. Недопустимо е върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи, директно отговарящ за пътните служители на реда в цялата страна с подобен висок сан, да показва при нас подправено здравно за замяна на свидетелството за правоуправление.

Какви са били претекстовете на бившето управление на Министерство на вътрешните работи да го тласкат нагоре да заема такива управителни постове при изискване, че в случай че се навие на една комисия за физическа валидност няма да бъде утвърден. Сега сега хората, които аплайват на работа в Министерство на вътрешните работи, в случай че нямат положително зрение, въобще не ги одобряват в Министерство на вътрешните работи. “, съобщи комисар Тенчо Тенев -началник на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

По случая е назначен дисциплинарно проверяващ орган с Комисия, управлявана от  зам. началника на „ Пътна полиция “ към СДВР- комисар Радослав Начев

„ Заключението на специалистите е, че се касае за неистинен документ. Тоест това, което вие показахте в репортажа, дава отговор на истината. Медицинската експертиза, която е осъществена от чиновници на медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, която е напълно на база на документите от „ ИСУЛ “, е че господин Колев има непрекъсната слепота с лявото око. Това е заболяване, което не води до единствено изцеление, а остава за цялостен живот. “, изясни Начев.

След като излъчихме нашето следствие шофьорската брошура на  Звезделин Колев бе отнета. Той апелира тази насилствена мярка, а делото ще се гледа през юли от Административния съд. Междувременно полицейският началник подаде доклад за овакантяване на системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Най-вероятно искаше да предотврати дисциплинарната инспекция, която тече сега против него, с цел да излезе от системата на Министерство на вътрешните работи и след време да се върне отново. Един болничен, втори болничен, няма да се учудя в случай че има още няколко болнични. “, изясни Тенев.

Такъв болничен има и е с дата 11.05.2022г. за период от един месец. Така към този момент втори месец проверяващите не могат да снемат сведения от Колев, както и да му бъде изработен обзор от Комисия от специалисти към МВР-болница.

Срокът за дисциплинарната инспекция е 4 месеца. Досега никой от проверяващите и от сътрудниците му не е съумял да се срещне или свърже с него по телефона. Заради държанието на Колев, упованията са той да продължи да боледува и да се възползва от правото си на болничен. Административно процесуалния кодекс планува тъкмо такива случаи. Затова са разпитани всички лекари, които са дали болничен на Колев. Тяхното мнение е, че здравословното му положение разрешава той да взе участие в такова произвеждане.

Срещнахме се Д-р Гини Сингх, който е кардиолог в МБАЛ “Люлин “ и е един от лекарите лекувал и издал болничен на Звезделин Колев. Той  също счита, че няма спънка той да бъде разпитан.

Първият болничен на Колев е за Ковид,  а останалите два  са за сърдечни проблеми и високо кръвно  налягане. Като за третия болничен, той е минал през комисия в 20-то ДКЦ, която е удостоверила диагнозата му. Преди да се „ разболее “ полицейският началник още веднъж избягваше дисциплинарната инспекция. Тогава беше декларирал, че напуща страната.

За да спазят периода, сътрудниците на Колев залепиха заповедта за започналата  дисциплинарна инспекция на входната врата на  първокласния парцел в Нови Искър, който ви показахме и е  постоянният му адрес. Залепено и известие от Министерство на вътрешните работи -болница, с което  го уведомяват, че до 20 май би трябвало да се яви пред Комисия за освидетелстване от ЦЕЛК. Часове откакто бяха залепени тези известия обаче,  те бяха отстранени. Съобщения има  и на таблото в Четвърто районно управление (на МВР), където Звезделин Колев извършва длъжността началник на бранш “Охранителна полиция “.

„ Най-вероятно той е бил известен, че има такива залепени лепенки на входната му врата и би следвало да знае защо става въпрос. Също по този начин известието за започнатото дисциплинарно произвеждане е качено на уеб страницата на Столична дирекция на вътрешните работи. Така, че там също господин Колев би могъл да се осведоми за започнатото произвеждане. “, добави Начев.

Дали с изключение на за нелегално добитата шофьорска брошура, Колев ще дава отговор пред институциите и за   несъответстващото на приходите му забележително имотно положение? Два месеца по-късно прокуратурата не се е самосезирала.

„ Първо има способени органи, които да потвърдят от къде  е придобил тези парцели в лицето на Национална агенция за приходите на КПКОНПИ и на всички останали служби, които да ревизират от къде с толкоз доста пари се купуват такива скъпи коли. Няколко парцела в границите на последните 3-4 години и още няколко в предишни години. При изискване, че работи с една държавна заплата, не работи нищо друго. При изискване, че брачната половинка му също работи, както разбрахме в институция като здравно лице, не мога да го проумея почтено казано. “, съобщи Тенев.

Какво следва от тук нататък? След като събере всички обстоятелства и условия Комисията ще изпрати справката с мнение за умозаключение до министъра на вътрешните работи, който ще се произнесе дали той ще бъде уволнен.

Стана ясно също, че по времето когато Звезделин Колев е бил началник на „ Пътна полиция “ за цялата страна в Главна дирекция „ Национална полиция ” е работила незаконна скица за нелегално отменяне на фишове и санкции. Злоупотребите са за хиляди левове.

„ Беше построена една стройна система от хора под него изпод, които са негови подчинени с които той работи в Столична дирекция на вътрешните работи. Той оглавяваше бранш надзор на методическа активност и всички тези чиновници, които бяха тук на управителни места в отдел „ Пътна полиция “. “, добави Тенев.

Как е работила незаконната скица? Кои са хората, чиито фишове и санкции са заличени? По случая към момента тече инспекция в Главна дирекция „ Национална полиция “.

Инфо: glasnews

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР