Бившият шеф на НС Ива Митева и ексдепутатът Любомир Каримански

...
Бившият шеф на НС Ива Митева и ексдепутатът Любомир Каримански
Коментари Харесай

Митева и Каримански напуснаха Слави

Бившият началник на Народно събрание Ива Митева и ексдепутатът Любомир Каримански от ИТН (ИТН) оповестиха, че напущат политическия план на Слави Трифонов. И двамата обясниха, че към този момент са изпълнили уговорката си към партията.

" Изборите свършиха, участвах с цялата си сила, играх с чест и достолепие. Аз не съм била член на Има Такъв Народ или на друга партия, имах стихотворец ангажимент и го изпълних ”, акцентира Митева в ефира на Nova. Запитана дали ще взе участие в последващи избори, тя бе сбита - " времето ще покаже ". По-късно пред Българска национална телевизия Митева уточни, че се връща към специалността си отпреди навлизането в политиката. Преди да се причисли към Има Такъв Народ тя заемаше поста началник на Дирекция Законодателна активност и право на Европейски Съюз в администрацията на Народно събрание.

Тя опроверга изказванията, че завръщайки се на остарялото си работно място, ще повлияе на приемането на антикорупционния закон и съобщи, че сега е в неплатен отпуск.

Пред Nova Каримански също съобщи, че е извършил отговорностите си към Има Такъв Народ, като акцентира, че и той не е бил неин член, а е бил определен от гражданска квота. Финансистът загатна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика.

Напомняме, че Каримански бе претендент на Има Такъв Народ за началник на Българска народна банка, само че не беше определен. След като не съумя да влезе в настоящето Народно събрание, той бе назначен за консултант на служебния финансов министър Росица Велкова.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР