Бившият шеф на НАП Румен Спецов има апартамент в Дубай

...
Бившият шеф на НАП Румен Спецов има апартамент в Дубай
Коментари Харесай

Спецов с апартамент в Дубай за 1,1 млн. лв.

Бившият началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов има апартамент в Дубай от 127 кв. м, излиза наяве от оповестените имуществени заявления за притежаваните парцели и пари от хората във властта.

Всъщност в декларацията е написано, че апартаментът е напълно благосъстоятелност на жена му Плама Желева Спецова и е платен през 2021 година за 1,1 млн. лева В декларацията е маркирано, че е платен с “банков заем - Дубай”.

Апартаментът може да е напълно благосъстоятелност на дамата на Спецов, единствено в случай че са разведени, тъй като в противоположен случай това е съпружеска благосъстоятелност, разясниха адвокати. Освен това в декларацията на Спецов не е написано от коя финансова институция е взет заемът и в какъв размер е. Всичко това е нарушаване на разпоредбите за оповестяване на имуществото от хора на управителни постове в страната и е съображение за започване на инспекция от страна на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), разясниха адвокати.

В декларацията на Спецов написа още, че е има банков заем за 80 хиляди лева от ДСК, а получените от него заплати през предходната година са в размер на 71 388 лева

От имуществената декларация на Спецов при встъпването му в служба в Национална агенция за приходите излиза наяве, че фамилията му не е имало никакви банкови влогове или жилища, а единствено имот в село Камен бряг, община Каварна, платен през 2017 година за 33 540 лева Но жена му Плама е имала автомобил Хонда, платен през 2018 година за 50 хиляди лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР