Бившият шеф на МФВ и нов управител на ЕЦБ от

...
Бившият шеф на МФВ и нов управител на ЕЦБ от
Коментари Харесай

Кристин Лагард: САЩ рискуват ролята си на глобален лидер

Бившият началник на МФВ и нов шеф на ЕЦБ от 1 ноември, съобщи в неделя, че непредсказуемостта на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп оказва въздействие върху вложителите, които не желаят да поемат опасности, и затова неговото държание вреди на международната стопанска система, а излизането на Англия от Европейски Съюз ще докара до намаление на благосъстоянието.

В изявление за телевизия CBS в неделя, тя уточни, че салдото на пазара " не би трябвало да е обект на туитове тук или туитове там ", визирайки ежедневните трудове на Тръмп в Туитър.

По думите на досегашния началник на МВФ Кристин Лагард, Съединени американски щати рискуват да понижат ролята си на световен водач и предизвести за тежки последствия от комерсиалната им война с Китай. Според Лагард Съединени американски щати са били мощ за положително, утвърждаваща правилата на господство на закона, демокрацията, свободните пазари и почитание към обособения човек.

Тя също по този начин прикани политиците да работят за преустановяване на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която съгласно нея съществено се отразява на международната стопанска система, което значи по-малко вложения, по-малко работни места, повече безработица, понижен напредък.

Лагард предизвести президента Тръмп да не натиска Федералния запас за по-ниски лихви, тъй като това може да подтиква инфлацията. " Когато нивото на безработица е 3,7%, не би трябвало да желаете да ускорявате стопанска система прекалено много, като понижавате лихвите ", сподели Лагард и добави: " Защото рискът, който поемате, е, че тогава цените стартират да се повишават. Трябва да сте доста деликатни. Знаете ли, провеждането на парична и лихвена политика от страна на централните банки е като да се движите със аероплан ".

Финансовите министри централните банкери, които се събраха през предходната седмица във Вашингтон за есенната годишна среща на МВФ и на Световната банка също обявиха, че най-големият риск за международната стопанска система е обвързван с несигурността в областта на търговията и на комерсиалните връзки. От МВФ пък означиха, че световният икономическият напредък се е свил през тази година до най-бавното движение от последната международна криза през 2008-2009 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР