Бившият шеф на МакЛарън Мартин Уитмарш се завръща във Формула

...
Бившият шеф на МакЛарън Мартин Уитмарш се завръща във Формула
Коментари Харесай

Астън Мартин с нов изпълнителен директор

Бившият началник на МакЛарън Мартин Уитмарш се завръща във Формула 1, като ще заема управителен пост в Астън Мартин, бе обявено във вторник.

От тима оповестиха, че Уитмарш ще стане изпълнителен шеф от 1-ви октомври. 63-годишният британец изкара 25 години в Макларън на разнообразни позиции, в това число и началник сред 2008-а и 2014-а. Той реализира доста триумфи и донесе доста трофеи на отбора преди да се отдръпна преди 7 години.

Сега той се завръща, а президентът на компанията Лоурънс Щрол съобщи, че Уитмарш ще помогне на тима "да се трансформира във водещ шампионски отбор в идващите 4 до 5 години ".

"Той е потвърден победител във Формула 1. Той е идеалният човек, който да работи с мен и с нашия мениджърски отбор и да въодушеви тима за бъдещи триумфи на и отвън пистите ", сподели босът.

"Лоурънс желае Астън Мартин да завоюва купата във Формула 1, аз знам какво би трябвало да се направи за това ", разгласи самият Уитмарш.

Астън Мартин е на седмо място в класирането на конструкторите през сегашния сезон, а водачите му Себастиан Фетел и Ланс Щрол са 12-и и 13-и в подреждането.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР