Бившият шеф на кибепрестъпността в ГДБОП Явор Колев почна работа

...
Бившият шеф на кибепрестъпността в ГДБОП Явор Колев почна работа
Коментари Харесай

Бившият шеф на кибепрестъпността в ГДБОП Явор Колев започна работа в застрахователна компания

Бившият началник на кибепрестъпността в ГДБОП Явор Колев почна работа в застрахователна компания, където става шеф ИТ и Киберсигурност.

Явор Колев се причисли към екипа на най-голямата застрахователна компания в България Лев Инс. Колев оглави дирекция " Информационни технологии и Киберсигурност ". Той е интернационален специалист по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността. Явор Колев има 25-годишен опит в битката с проведената и високотехнологичната престъпност. Той е основател на структурите за противопоставяне на кибирпрестъпността в България, като близо 15 години е техен началник, както в Министерство на вътрешните работи по този начин и в ДАНС.

От 2019 година е избран за Национален координатор по киберсигурността и Секретар на Съвета по киберсигурност при Министерски съвет на Република България.

Преминал е голям брой специализации в региона на киберпрестъпността, електронните доказателства и интернационалното съдействие в региона на правоохраната. Автор е на методологии за следствие на закононарушения против авторските права в областта на телекомуникациите и софтуерното пиратство, както и за гонене на причинителите на кибер закононарушения.

" За мен е чест и наслаждение да съм част от Лев Инс. Безспорно това е най-развитата застрахователна компания в областта на киберсигурността у нас. Вярвам, че с моя опит и знания ще допринеса още повече за развиването и сигурността на най-големия осигурител в България ", съобщи Колев при представянето си пред чиновниците на компанията. Той е притежател на голям брой награди от български и интернационалните институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР