Бившият шеф на ГДБОП в Стара Загора И. Д. е

...
Бившият шеф на ГДБОП в Стара Загора И. Д. е
Коментари Харесай

Шеф в ГДБОП е осъден на 1 година условно

Бившият началник на ГДБОП в Стара Загора И. Д. е наказан на 1 година условно за препятстване на правораздаването, оповестиха от прокуратурата. Решението не е дефинитивно. Полицаят е приет за отговорен, че се е опитал да издейства по-лека присъда на задържан за продажба на опиати. През октомври 2015 година той приказвал със зам.-окръжния прокурор на Стара Загора и с шефа на съда.

" Поискал да се забави следствие против лице, което е било арестувано при продажба на опиати и да има „ по-специално отношение “ към него. Д. изискал още и формираното по случая дело да бъде решено със съглашение при удобни за престъпното лице условия. Магистратите декларирали на Д., че това, което желае е „ неправилно “ и че не могат да влияят на наблюдаващия прокурор под каквато и да е форма по какъв начин да реши делото си. Независимо от това в интервала октомври-ноември 2015 година в Стара Загора, той е склонявал прокурора по делото против престъпно проявеното лице (наблюдаващия прокурор) да наруши служебните си отговорности по отношение на правораздаването - да изготви съглашение и то да завърши „ удобно “ за обвинения ", написа в известието на прокуратурата.

Полицаят обаче е оневинен по обвиняването в закононарушение по работа. Затова прокуратурата ще апелира решението пред идната инстанция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР