Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна момента

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна момента
Коментари Харесай

Бърни пак нападна Либърти Медия и Формула 1

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна момента и преди началото на новия сезон във Формула 1 още веднъж нападна притежателя на комерсиалните права на шампионата Либърти Медия. Наскоро Формула 1 означи 6 години без Бърни, при американците спортът стартира да се трансформира съществено, като новите механически правила и таванът на бюджетите се одобряват добре от публиката.

В типичния си манипулативен жанр Бърни недоволства против Либърти Медия и даже съпостави Формула 1 с известния, само че изцяло режисиран американски спорт - кеч.

Екълстоун употребява спада на интереса към Формула 1 в Германия, като протичащото се на този пазар е тъкмо противоположното на покачващия се интерес към международния шампионат в световен мащаб. Миналата година тв феновете на Формула 1 в Германия са били приблизително 1 милион души на съревнование.
 Бърни не счита, че Мик ще е още веднъж титуляр Бърни не счита, че Мик ще е още веднъж титуляр
“Това, което се харесва в Щатите, не върви добре в Европа и противоположното - изясни 92-годишният британец. - На Германия и липсва един огромен водач, само че това не е всичко. Формула 1 гледа от ден на ден и повече към американския пиар. Все повече се трансформира във Формула 1 Холивуд. ”
 Бивш водач: Бърни щеше да уволни Макс! Бивш водач: Бърни щеше да уволни Макс!
Според Бърни, Формула 1 се трансформира в шоу и към този момент не може да се назова спорт.
 Бърни: Бях подготвен да платя, с цел да отиде Люис в Мерцедес Бърни: Бях подготвен да платя, с цел да отиде Люис в Мерцедес
“Тази година надпреварата в Лав Вегас би трябвало да е най-бляскавата конкуренция, само че мисля, че германците ще желаят да гледат същинско съревнование, а не такова шоу. Във Формула 1 към този момент не съществува салдото межда шоу и спорт. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР