Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна да

...
Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна да
Коментари Харесай

Бърни: Надявам се Макс да задмине Люис и Михаел

Бившият началник на Формула 1 Бърни Екълстоун не пропусна да подсети за себе си и след края на сезона и както нормално стартира мнение, което да разсъни интереса на почитателите и медиите.

Според Екълстоун, Формула 1 и почитателите на спорта дължат едно огромно „ Благодаря ” на Макс Верстапен, който този сезон завоюва втората си поредна международна купа, само че съумя да сътвори сериозен скандал в края на акцията, откакто отхвърли да извърши заповедите от бокса в Сао Пауло и не върна позицията на съотборника си Серхио Перес. Това докара до остра реакция от страна на огромна част от почитателите в международен мащаб, а на финала на сезона в Абу Даби Макс беше единственият, който беше освиркан от публиката при интервютата на пистата след квалификацията и надпреварата.

„ Формула 1 би трябвало да благодари на Макс Верстапен – изясни Бърни през нидерландския вестник De Telegraaf. – Макс е играч. Той прави това, което би трябвало – състезава се. От много време почитателите чакат да се появи някой като него. ”
 Официално: Биното напуща Ферари Официално: Биното напуща Ферари
Британските медии откриха в това изявление на Бърни офанзива против 7-кратния международен първенец Люис Хамилтън, който Екълстоун на няколко пъти подлага на критика поради уговорките му отвън спорта.
 Кой взе властта в отбора на Ферари? Кой взе властта в отбора на Ферари?
Миналата година Бърни допусна, че Хамилтън е изгубил мотивация да се състезава, само че е решил да остане във Формула 1, защото „ най-вероятно е желал да се занимава с стилната си линия и музика, само че е осъзнал, че с тях ще завоюва по-трудно пари спрямо Формула 1 ”.
 Без изненада: Шумахер отвърна на Бърни Без изненада: Шумахер отвърна на Бърни
Екълстоун разяснява и смисъла, което има Макс за сънародниците си – „ Оранжевата войска ” по трибуните на пистите.
 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1 Верстапен е №1 и по пари във Формула 1
„ Нидерландия се гордее с Макс и всички там го поддържат – добави Бърни. – Това е единствената причина „ Зандвоорт ” да попадне в календара на Формула 1. Надявам се, че Макс ще продължи да побеждава, само че това зависи доста и от Ред Бул. Дали Макс ще счупи върха от 7 международни трофеи? Кой знае. Надявам се, че ще успее да задмине Хамилтън и Шумахер, чиито достижения до неотдавна изглеждаха невъзможни. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР