Бившият шеф на Fiat-Chrysler и Ferrari почина на 66-годишна възраст

...
Бившият шеф на Fiat-Chrysler и Ferrari почина на 66-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина легендарният шеф на Fiat Серджо Маркионе

Бившият началник на Fiat-Chrysler и Ferrari умря на 66-годишна възраст в Университетската болница в Цюрих, Швейцария. Това се случи в резултат на затруднение след претърпяна интервенция на рамото преди към месец. Маркионе е страдал от напреднала фаза на раково заболяване.

Страховитият авто необут, с изключение на всичко друго, избави Chrysler от закриване, когато компанията излезе от така наречен Глава 11 за отбрана против банкрут, откакто получи финансиране от държавното управление на Съединени американски щати.

Назначен за Главен изпълнителен шеф на Fiat през 2004 година, Маркионе е прочут със своя работохолизъм. Роден в Италия, фамилията на Маркионе емигрира в Канада, когато той е на 13 години.

Харизматичният Маркионе е прославен с присъщия за него черен вълнен пуловер, който доста рядко бе заместван от костюм и вратовръзка.

Управлението на сливането на Fiat-Chrysler през 2014 година се счита за едно от най-големите му достижения. През последните години той насочи тактиката на компанията към фокусиране върху SUV-моделите, изключително посредством марката Jeep. Другото дело на живота му е Ferrari.

Изненадващо известие от юли 2018 година разкри, че Маркионе е трябвало да претърпи интервенция на рамото в края на юни. Не се уточняваше повода. В следствие се разбра, че Серджо е имал огромен израстък в дясното рамо, който му е причинявал хронична болежка, която той е неглижирал в всекидневието си.

Първата вест за затруднение след интервенцията се появи на 21 юли, когато Fiat-Chrysler и Ferrari оповестиха, че Маркионе е сменен на всичките заемани от него длъжности от британеца Майк Манли. По време на интервенцията Маркионе е получил мозъчен удар, от който не съумява да се възвърне.

Volkswagen си взе човек от BMW, който може да оглави Audi

Mercedes А-Class Sedan е най-аер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР