Бившият шеф на ЕС Доналд Туск е готов да обяви

...
Бившият шеф на ЕС Доналд Туск е готов да обяви
Коментари Харесай

Доналд Туск се завръща на полската политическа сцена

Бившият началник на Европейски Съюз Доналд Туск е подготвен да разгласи през днешния ден кандидатурата си за началник на опозиционната полска партия " Гражданска платформа ", сигнализирайки за завръщане на политическата сцена.

64-годишният съосновател на „ Гражданска платформа ", преди две десетилетия е бил министър-председател на Полша сред 2007 и 2014 година В момента той е ръководител на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) и постоянно остро разяснява управляващите в страната си.

" Доналд Туск ще се завърне ", това съобщи в петък Томаш Симоняк, зам-председател на партията, в навечерието на партийния конгрес. Малгожата Кидава-Блонска, която е също е депутатка от партията и зам-председател на Народното събрание, съобщи, че завръщането на Туск ще " реши доста от проблемите ни " и е " това, по който всички чакаме ". Запален футболен гамен в младостта си, Туск израства в северния пристанищен град Гданск, който е люлката на придвижването „ Солидарност ", което демонтира комунистическото ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР