Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов пристигна на разпит в

...
Бившият шеф на Булгаргаз Николай Павлов пристигна на разпит в
Коментари Харесай

Вече разпитват Николай Павлов

Бившият началник на " Булгаргаз " Николай Павлов дойде на разпит в Софийската градска прокуратура, откакто на 29 януари остарелият ръб на сдружението беше освободен. Това оповестяват от Българска национална телевизия.

Дни след рокадите министър председателят Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков оповестиха, че се води следствие в сдружението. Според премиера точно остарелият ръб е отговорен за скока на цената на газа с 30%, поради " неверни решения ".

Павлов твърди, че оставя сдружението в чудесно финансово положение.

Фактите са следните - " Булгаргаз " е в чудесно финансово положение. Оставяме компанията с положителни контракти, както във връзка с дълготрайните снабдители, по този начин и във връзка с клиентите. Предплатили сме газа в края на януари на 60%, както е по контракта с " Газпром ", на 100% - както е по контракта с азерите. Това са 250 милиона лв. ", сподели Николай Павлов, някогашен изпълнителен шеф на " Булгаргаз ".

Павлов твърди още, че до 12-и февруари сдружението би трябвало да получи 450 милиона лв. по фактури за доставки към свои клиенти. Според енергийния министър обаче в сметките на " Булгаргаз " имало 600 хиляди лв., като 170 хиляди трябвало да се платят за обезщетение на напуснали чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР