Бившият шеф на Бенетон“ и Рено“ Флавио Бриаторе е уверен,

...
Бившият шеф на Бенетон“ и Рено“ Флавио Бриаторе е уверен,
Коментари Харесай

Флавио Бриаторе: Формула 1 се превръща в забавление

Бившият началник на „ Бенетон “ и „ Рено “ Флавио Бриаторе е убеден, че Формула 1 се развива в вярната посока през последните години.

„ Върнах се във Формула 1 преди две години и в този момент шампионатът в действителност има специфична прелест. Защото въздействието на Съединени американски щати е голяма движеща мощ, до момента в който в предишното Формула 1 беше доста по-малко налична. Имаме изключителни състезатели, имаме доста надарени млади водачи. Хора, които започнаха да взаимодействат с пресата по напълно друг метод.

Формула 1 има изключителни първенци като Макс Ферстапен и Люис Хамилтън. Има няколко доста надарени млади водачи, какъвто да вземем за пример е Джордж Ръсел. И има хора, които не са толкоз млади, само че въпреки всичко са необикновено талантливи-Фернандо Алонсо. Съвсем неотдавна се видяхме - в този момент тежи 60 кг, в никакъв случай не съм го виждал в толкоз добра форма, даже когато се състезаваше за моя тим. Формула 1 се трансформира в развлечение, тъй че би трябвало да има съревнование в Съединени американски щати и ще се съберат 500-600 хиляди души на трибуните “, съобщи Бриаторе пред Corriere della Sport.

През сезон 2023 Формула 1 ще организира три надпревари в Съединени американски щати.

Макс Ферстапен („ Ред Бул “, Нидерландия) е първенец за 2022 година с 454 точки. Отборът му завоюва и купата при конструкторите със 759 пункта.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Боян Денчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР