Бившият шампион в UFC Франк Мир се закани да направи

...
Бившият шампион в UFC Франк Мир се закани да направи
Коментари Харесай

Съперникът на Кобрата за битката им: Мисля, че мачът е 50 на 50

Бившият първенец в UFC Франк Мир се закани да направи живота на Кубрат Пулев сложен. Двамата ще се срещнат на 27 ноември в Арлингтън (Тексас) в дуел, който ще бъде примес сред бокс и ММА.

Американецът е уверен, че има леко преимущество.

" Рундовете са по две минути. Ако можех да трансформира нещо в ММА, то щеше да е това. Така можем да се бием и 20 рунда. Ще има доста повече чисто игрово време. Да поддържаш едно движение за пет минути, това е ликвидиране. Все едно си изтичал две благи едновременно. Не е толкоз занимателно, едвам гледаш бегачите на 400 метра, не е толкоз атрактивно.

Ако погледнем статистически, ще съм с лимитиран боеприпас. Не са разрешени колена, ритници, тейкдауни, събмишъни. С две думи - някои от най-хубавите ми оръжия. Хубаво е, че разрешават да се удряме в клинча и да се борим. Това е мръснишки бокс и доста хора не го умеят. Аз го върша от години. Затова съгласно мен ММА боецът е с леко преимущество. Иначе за мача мисля, че е 50 на 50. От „ Трилър “ ми се обадиха преди две седмици за този мач. По принцип се готвех за различен дуел против напълно друг противник, само че незабавно одобрих, тъй като обичам провокациите “, съобщи Франк Мир.

Както е известно, двамата бойци ще имат ръкавици на ръцете си, само че те ще бъдат от 8 унции – повече от елементарните ММА ръкавици и по-малко от боксовите. Правилата не разрешават граплинг, битка, ритници, колена или лакти.

40-годишният Пулев, който е повторен някогашен кандидат за международната купа в тежката дивизия, показва самочувствие и чудесно въодушевление.

„ Чувствам се ужасно. Това е напълно нов и се надявам, че ще бъде забавно на почитателите. Уважавам Франк Мир, той е огромен първенец в ММА, само че против мен ще му бъде тежко. Преливам от мощ. Смяната на съперника не ми въздейства. Трябваше да бъде Витор Блефорт, а в този момент е Франк Мир. Няма проблем, упражнявам със спаринги с противоположен гард и съм подготвен.

Това е ново предизвикателство за мен. Клинчовете са ми добре познати от бокса и това, че са разрешени ми подхожда. Имам двама-трима ММА бойци, с които се сготвям. Правя спаринги с тях, тъй като техните удари са по-различни от класическия бокс ", съобщи Пулев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР