Бившият шампион на US Open Доминик Тийм се надява, че

...
Бившият шампион на US Open Доминик Тийм се надява, че
Коментари Харесай

Доминик Тийм се надява да се върне в елита на мъжкия тенис

Бившият първенец на US Open Доминик Тийм се надява, че в случай че понижи интензитета на тренировките си ще успее да избегне повтаряща се травма на китката. Австриецът е насочен да се изкачи назад в челните позиции в международната класация.

30-годишният някогашен номер три в света се бори да се върне към най-хубавата си форма. Тийм получи травма на китката през 2021 година, която го извади от шампионатите и надлежно го смъкна в класацията на ATP.
В понеделник двукратният финалист от Ролан Гарос завоюва първата си победа в ATP Tour през 2024 година, като победи германеца Максимилиан Мартерер с 6:1, 6:7(3), 6:4 в първия кръг на Откритото състезание на Ещорил.



„ Ще се вслушам малко в тялото си. Намалих малко интензивността на тренировките си, имах задоволително тренировки в живота си ", сподели тенисистът след успеха си.

Тийм, който следва да се изправи против ветерана французин Ришар Гаске в сряда, добави, че не е почувствал никаква болежка в китката си по време на успеха си в първия кръг.

„ Тук съм с моя физиотерапевт, който е страховит. Във вторник имам почивен ден, което ще ми помогне. Трябва да съм подготвен за сряда ", изясни Доминик Тийм.

Тийм не съумя да прескочи първия кръг на Australian open тази година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР