Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Мартин

...
Бившият селекционер на националния отбор на България по волейбол Мартин
Коментари Харесай

Мартин Стоев за шансовете ни за олимпийска квота: Това е мисия невъзможна

Бившият селекционер на националния тим на България по волейбол Мартин Стоев дефинира като " задача невъзможна " задачата пред нашите " лъвове " да се преборят за една от двете квоти по време на олимпийската подготовка, която започва на следващия ден в Китай.

Опитният ментор бе безапелационен, че все още представителният ни отбор не е на равнището на своите противници, а също така не разполага и с задоволителна дълбочина в редиците си.

" На фона на резултатите до момента спечелването на олимпийска квота е " задача невъзможна ". Защо си мислим, че ние сме на равнището на противниците, като досега не го демонстрираме? Когато почнем да демонстрираме, че сме на равнището на Аржентина, Нидерландия, Белгия, тогава може да твърдим, че сме на тяхното равнище. Ние сме 30-и в ранглистата ", стартира Стоев.

" Отборът отива с трима състезатели по-малко – Валентин Братоев, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. Седем мача за девет дни шест индивида не могат да изиграят. Така че възможностите ни са доста дребни. Липсата на втори диагонал е минус за тима. На всеки играч в избран гейм или мач, може да не му тръгне играта, би трябвало да има заместител. Имаме диагонали, само че не са извикани. Но за това би трябвало да се пита треньора Пламен Константинов ", продължи спри.



Специалистът, който в последните години работеше сполучливо с подрастващи разяснява и решението на Пламен Константинов да повика в състава едвам 16-годишния разпределител Симеон Николов.

" Що се отнася до включването на младия разпределител Симеон Николов виждам спорни отзиви. В началото на годината чувах, че би трябвало да се събере най-хубавото, с което разполагаме, с цел да може да се извлече максимума от европейското състезание и олимпийската подготовка. Сега, след това виждам отзиви, че отиваме с млади на квалификацията, с цел да им даваме късмет да се обиграват, което някак си не съответствува, или пък в придвижване се трансформираха задачите и концепцията на националния тим. Не знам, комплициран съм и аз ", показа 51-годишният треньор.

Накрая някогашният деен играч изрази мнение, че в последните 12 години българският волейбол непрекъснато смъква равнището си.

" Един мач го печелят първенци, а един шампионат – тимът. Не звуча доста оптимистично не от в този момент, а от повече от 12 години всяка минала година ставаме от зле по зле. Това са обстоятелствата, няма какво да си кривим душата ", приключи Мартин Стоев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР