Бившият селекционер на Испания Луис Енрике е готов за ново

...
Бившият селекционер на Испания Луис Енрике е готов за ново
Коментари Харесай

Луис Енрике иска ново предизвикателство на клубно ниво

Бившият селекционер на Испания Луис Енрике е подготвен за ново предизвикателство и се надява да продължи треньорската си кариера на клубно равнище, откакто четиригодишният му интервал отпред на националния тим завърши предходната седмица след отпадането на отбора от Световното състезание в Катар.

Луис Енрике напусна поста си в четвъртък, откакто Испания загуби след осъществяване на дузпи от Мароко на осминафиналите на Мондиала, а селекционерът на страната до 21 години Луис де ла Фуенте беше разгласен за негов заместител. " Искам да бъда треньор, желая да поема клуб и да мога да се развъртвам с по-голям финес и точност - това, което не съумях да направя в националния тим. Но евентуално ще изчакам идващия сезон. Тази заран ми споделиха, че съм записан за съревнование по планинско колоездене дружно с брат ми ", сподели Енрике в изявление за Twitch канала на испанския стриймър Ибай Янос.

Специалистът разкри, че му е било препоръчано да продължи своя контракт с Испания след Евро 2020, което се игра през предходната година поради пандемията от COVID-19, когато Испания беше отстранена с дузпи от бъдещия първенец Италия на полуфиналите, само че той е отказал. " Казах, че най-хубавото нещо, което би трябвало да направя, е да изчакам първо да приключи Световното състезание. Мисля, че има повече смисъл. В противоположен случай те ви възобновяват договора преди огромно събитие, само че в случай че нещо се обърка, ще би трябвало да ви компенсират. Тук те просто трябваше да ми кажат, че няма да възобновят контракта и всичко завършва. Мислех, че ще би трябвало да взема решение за бъдещето си, само че даже и това не беше належащо ", съобщи Енрике.

52-годишният някогашен състезател и ментор на Барселона добави, че за първи път в треньорската кариера договорът му няма да бъде удължен. " Предпочитам да е по този начин. Ако няма повече доверие и мислиш, че не си верният човек, тогава съм благополучен да продължа напред ", сподели още той.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР