Бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман не разполага с валиден

...
Бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман не разполага с валиден
Коментари Харесай

Клинсман остана без лиценз за Бундеслигата

Бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман не разполага с годен треньорски лиценз за Бундеслигата и надлежно не може да води Херта (Берлин). По принцип международният първенец се снабди с подобен документ още преди 20 години, само че той би трябвало да се възобновява на всеки три години, като се показва удостоверение, че през този интервал той е продължавал образованието си като треньор.

Клинсман твърди, че има документи за посещаването на съответните курсове, само че всичко това е останало в дома му в Калифорния. Той се завърна в Германия през ноември и стартира работа като съветник в Херта, след което обаче се наложи да стане ментор на столичани.

“Когато си тръгвах от Съединени американски щати, не допусках, че ще бъда ментор. Затова и всичките ми нужни документи останаха у дома. В момента в дома ми няма никой, тъй като жена ми е на посетители при щерка ни”, изясни Клинсман.

The boys are out and about ahead of #BSCFCB ‍#hahohe pic.twitter.com/Y3mXDgh4sB
— Hertha Berlin (@HerthaBSC_EN) January 15, 2020
Някогашният нападател изкара няколко срещи отпред на Херта, тъй като федерацията му дава правото на подобен гратисен интервал, който обаче изтече.

В неделя (19 януари) на тима следва дерби с някогашния клуб на Клинсман Байерн (Мюнхен). Ако съответните документи не бъдат набавени до тогава, за този дуел като старши треньор ще бъде записан асистентът му Александер Нури.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР