Бившият съветски разузнавач и сочен за един от стратезите на

...
Бившият съветски разузнавач и сочен за един от стратезите на
Коментари Харесай

Решетников успокоява: Надали ни трябва ядрено оръжие, за да победим

Бившият руски шпионин и апетитен за един от стратезите на Кремъл, а и негов помощник за директно вмешателство в българската вътрешна политика - ген. Леонид Решетников, " успокои ", че едва ли Москва ще прибегне до потребление на нуклеарно оръжие, с цел да постави завършек на войната в Украйна и да излезе победител. Но по никакъв начин не било изключено това да се случи след 1 година, да вземем за пример. 

На фона на всеобщите опасения, че съветският президент Владимир Путин се намира в положение на суматоха и е пред неуспех поради отстъплението на солдатите пред украинските Въоръжени сили през последните седмици и по тази причина е прибегнал до оповестяването на така наречен частична готовност в РФ, Решетников разяснява пред " Ал Джазира ":

" Да се употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна е невероятно и няма никаква логичност в такова деяние. Подобна стъпка би представлявала изострен завой от внимателната откъм риск тактика на Русия, приложена по отношение на Украйна досега ". И отбелязва, че Кремъл е чакал близо 7 месеца за оповестяването на въпросната готовност.

Очаквано, Решетников, за който се твърди, че персонално е показал Румен Радев като най-подходящ да стане президент на България през 2016 година след среща, проведена с шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, предстоящо прибавя в реториката си против Украйна и " ролята на Съединени американски щати и цяла Европа ". По думите му Европейски Съюз и НАТО взели участие директно в спора, като въоръжавали Киев, в това число с техника, разследващи начини, инструктори и доброволци. 

" Ако това продължи, основава голям риск от международна война, в която фактически нуклеарно оръжие може да бъде употребявано ", предизвестява стратегът. 

Бившият шпионин споделя още, че Студената война е " нищо ", в съпоставяне със обстановката през днешния ден.

" Не мисля, че през днешния ден или на следващия ден ще забележим началото на нуклеарна война. Но ми е мъчно да кажа при по този начин разрастващата се обстановка дали няма да се стигне до това, да речем, след 1 година ", уклончиво прибавя Решетников. 

Смята се, че РФ поддържа един от най-големите нуклеарни арсенали в света с към 6000 бойни глави.

ТЕМА преди 32 минути 464 преди 36 минути 273 преди 1 час 399
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР