Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън е

...
Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън е
Коментари Харесай

Болтън готов да даде показания по украинската афера на Тръмп

Бившият консултант по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън е подготвен да даде показания по отношение на следствието против американския президент Доналд Тръмп за оказан напън върху украинските управляващи.

Той води договаряния, с цел да даде показания преди следствието за процедура по импийчмънт на президента, фокусирано върху покупко-продажбите на президента в Украйна.

Според голям брой известия в американските медии в петък, юристите на Болтън беседват с три комисии, ръководени от Демократическата партия, които управляват следствието за евентуално складиране.

" Докато членовете на Камарата, които работят в комисиите по разузнаване, контрол и външни работи, разпитват очевидци уединено, някои от демократите на комисиите обявиха, че считат, че е належащо Болтън да даде показания ", заяви CNN в петък.

По-рано през октомври стана ясно, че Болтън е бил толкоз угрижен от оказвания скрито напън върху Украйна да проверява политическите съперници на американския президент Доналд Тръмп, че той е споделил на почитан консултант да го рапортува на юристите на Белия дом.

Разкритието за присъединяване на Болтън в опитите за блокиране на потайната външна политика, целяща политическо облагодетелстване на Тръмп, се появи от показания в Конгреса, додени от някогашния му консултант Фиона Хил, която е някогашният основен специалист по Русия в Белия дом.

Разследването за импийчмънт беше провокирано от сигнал на чиновник на американското разузнаване, подаден през август, който частично разказва телефонен диалог на 25 юли сред Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, в който Тръмп е изискал " услуга " за следствие на евентуалния му конкурент през 2020 година Джо Байдън.

Тръмп и републиканците повториха недоказани обвинявания за корупция против Хънтър Байдън, сина на някогашния вицепрезидент, който е бил в борда на газова компания в Украйна, до момента в който татко му участваше в интернационалните опити за ограничение на корупцията в нейното държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР