Бившият съветник на президента Доналд Тръмп - Стив Банън, беше

...
Бившият съветник на президента Доналд Тръмп - Стив Банън, беше
Коментари Харесай

Бивш съветник на Тръмп е обвинен в заговор за измами |

Бившият консултант на президента Доналд Тръмп - Стив Банън, беше задържан и упрекнат в измами, свързани със скица за онлайн дарения за построяването на стената по границата с Мексико, съобщи Ройтерс. Това стана ясно през днешния ден след изказване на американското министерство на правораздаването.

Освен Банън са упрекнати и още трима души - Брайън Колфадж, Андрю Бадолато и Тимоти Ший, които са измамили хиляди донори в акцията “Ще изградим стената ”. Според данни на министерството общо събрани от нея са 25 млн. $. Основна цел на кампанията е била със събраните средства да бъде издигната част от стената с Мексико - едно от предизборните обещания на Тръмп.

Стив Банън беше консултант на Тръмп по време на предизборната му акция. Според обвиняването той е получил над 1 млн. $, като част от тях са употребявани за персонални разноски.

Очаква се по-късно през днешния ден той и Колфадж да бъдат изправени пред съда в Манхатън. На останалите двама им следва да се явят в съдилищата в Колорадо и Флорида.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР