Бившият състезателен инженер на Фернандо Алонсо Марк Слейд е на

...
Бившият състезателен инженер на Фернандо Алонсо Марк Слейд е на
Коментари Харесай

Марк Слейд: През 2007 в Макларън нямаше подкрепа за Алонсо

Бившият спортен инженер на Фернандо Алонсо Марк Слейд е на мнение, че испанецът е можел да стане международен първенец през 2007 година, само че не е съумял поради шефовете на Макларън. Причините за това са неналичието на поддръжка за Фернандо от страна на Рон Денис и компания, както и неналичието на подобаваща атмосфера в отбора.

През 2007 Макларън се разцепи на две поради несъгласията сред Фернандо Алонсо, който пристигна в отбора като настоящ международен първенец и дебютанта Люис Хамилтън, като в последна сметка Рон Десни поддържа Хамилтън, а на края на сезона купата взе Кими Райконен с Ферари.

“Винаги съм харесвал да работя с Алонсо, той е терминаторът на Формула 1 - в никакъв случай не се предава и е доста бърз - изясни Слейд. - Фернандо обезверено се бореше за успеха във всяко едно съревнование и това беше фантастично показване. ”
 Окон с неповторимо достижение през 2022 Окон с неповторимо достижение през 2022
Слейд описа забавни неща за хода на сезона 2007.
 Алонсо: Новите правила още не са постигнали задачата си Алонсо: Новите правила още не са постигнали задачата си
“През 2007 проблемите бяха повече свързани с тима - атмосферата беше доста неприятна, случиха се няколко неща, които направиха всичко още по-сложно - добави Слейд, като напомни по какъв начин Алонсо блокира Хамилтън в бокса в квалификацията в Унгария. - Предполагам, че шефовете на отбора можеха да работят по-добре, с цел да решат обстановката напълно в интерес на целите на тима. Някои неща въобще не се получиха по този начин, както чакахме. Като цяло, сами загубихме купата през 2007 година. ”
 Люис Хамилтън: Мечтая за още трофеи! Люис Хамилтън: Мечтая за още трофеи!
Марк добави и за какво Алонсо не е съумял да се пребори с Райконен и Хамилтън.
 Браун: В Макларън имаше тотална липса на доверие преди моето идване Браун: В Макларън имаше тотална липса на доверие преди моето идване
“Смятам, че в случай че Алонсо имаше по-сериозна поддръжка от страна на Макларън, то той можеше да стане международен първенец през 2007 и 2008. Кой знае какво щеше да стане оттова нататък, само че имаше действителен късмет за това ”, добави Слейд.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР