Бившият състезателен директор на Формула 1 Майкъл Маси ще се

...
Бившият състезателен директор на Формула 1 Майкъл Маси ще се
Коментари Харесай

Майкъл Маси се връща в Суперкарс

Бившият спортен шеф на Формула 1 Майкъл Маси ще се върне в автомобилния спорт, освен това в шампионата, където работеше преди да смени починалия Чарли Уайтинг. Маси пое поста на автобус шеф във Формула 1 от Гран При на Австралия през 2019 след гибелта на Чарли, а преди този момент беше спортен шеф в австралийския пистов шампионат Суперкарс, както и в рали “Австралия ”.

Маси загуби поста си след последното съревнование за предишния сезон във Формула 1 в Абу Даби след сериозен напън от страна на Мерцедес поради решенията му преди рестарта на надпреварата, в което купата се реши в последната обиколка, когато Макс Верстапен настигна и изпревари Люис Хамилтън. В първото си изявление след раздялатас Формула 1 и ФИА Маси удостовери, че е получавал закани за живота след надпреварата на “Яс Марина ”.

Очаква се Маси да се върне в Суперкарс, където ще оглави комисията, която дава отговор за развиването на шампионата, разпоредбите - механически и спортни, изравняне на представянето на колите на пистата и тн. До юни този пост се заемаше от известния тв коментатор на Суперкарс Нийл Кромптън, който е и някогашен водач.
 Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби
Решението би трябвало да се вземе този уикенд в Съндаун, където са идващите три старта от сезона в Суперкарс и Маси би трябвало да получи утвърждението на 11-те тима в шампионата, с цел да оглави комисията.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР