Бившият съсобственик на бейзболния отбор на Лос Анджелис Доджърс, планира

...
Бившият съсобственик на бейзболния отбор на Лос Анджелис Доджърс, планира
Коментари Харесай

Милиардер инвестира 100 млн. долара в сваляне на Фейсбук от трона

Бившият съсобственик на бейзболния тим на Лос Анджелис Доджърс, възнамерява т. н. „ Проект Свобода “ (Рrојесt Lіbеrtу), ориентиран към пазара на обществени медии.

Идеята на милиардера е да построи обществено налична база данни за обществени контакти, с, както е посочено - по-голям надзор върху персоналните данни и всичко, което се споделя в интернет.
 Фейсбук блокира профила на Доналд Тръмп за две години Фейсбук блокира профила на Доналд Тръмп за две години
Фейсбук заяви, че за две години е блокирал профила на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, оповестява " Ню Йорк Таймс ". Профилът му е б...

Идеята идва в миг на безпокойствие по отношение на властта и несъразмерния достъп, изключително на Facebook, който също е обвързван с Инстаграм, Уотсап и други приложения - с чувствителни данни за своите консуматори.

. Например изпълнителният шеф на Туитър Джак Дорси разпространява план, наименуван Blusky, който също се основава на блокчейн.

„ Това е фундаментална интернет технология, която е неконтролируема и не може да бъде повлияна от физическо или юридическо лице “, сподели Дорси.

Как би работила новата цифрова база данни за обществени мрежи?
 Европейска комисия отново се захвана да проверява Facebook Европейска комисия отново се захвана да проверява Facebook
Еврокомисията започва антитръстово следствие против Facebook. Това се постанова, с цел да се реши дали онлайн колосът е нарушил правилат...

Проект Свобода ще употребява блокчейн технология за създаване на инфраструктура, наречена Протокол за децентрализиране на обществените мрежи (DSNP). Милиардерът се ангажира да влага 75 милиона $ във Вашингтонския и Парижкия университет за проучване на технологията. Останалите 25 милиона ще бъдат употребявани за основаване на DSNP услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР