Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона Людовик Жюли е

...
Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона Людовик Жюли е
Коментари Харесай

Мбапе започна по-силно от Меси, твърди бивш играч на Барса

Бившият съотборник на Лионел Меси в Барселона Людовик Жюли е във екстаз от класата на сънародника си Килиан Мбапе. Някогашният национал на Франция направи съпоставяне сред двамата изключителни играчи от разнообразни генерации.

“И Лео, и Килиан дебютираха на по 16-17 година, само че за своите години Мбапе беше по-добър. Килиан разполага с голям капацитет, а и всичко е наред с душeвността му. В същото време като дребен Меси имаше проблеми с физиката и това го тормозеше. За него беше по-трудно. Сега Килиан познава по-добре тялото си и знае по какъв начин да почива и да се възвръща вярно. При Лео нещата бяха по-сложни”, съобщи Жюли пред Le10Sport.

Като дребен Меси има проблем с растежа и по тази причина стартират да му бият инжекции с хормони - по две дневно. На 10 година той е висок единствено 127 см. На 13-годишна възраст той се мести в Испания и там влиза в школата на Барса.



Преди време същият Людовик Жюли описа за първите си усещания от бъдещия притежател на “Златната топка”: “Франк Рийкард го взе за една подготовка с нас и той ни разпиля. Ритахме го на всички места, с цел да не ставаме за смях, само че той ставаше и продължаваше. С лекост дриблираше сред четирима от нас, преди да вкара гол”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР