Бившият санитар и сериен убиец Нилс Хьогел беше осъден от

...
Бившият санитар и сериен убиец Нилс Хьогел беше осъден от
Коментари Харесай

Сериен убиец санитар получи доживотна присъда в Германия

Бившият санитар и сериен палач Нилс Хьогел беше наказан от съда в немския град Олденбург на пожизнен затвор. Процесът над изверга продължи единствено 7 месеца.

Хьогел е приет за отговорен в убийството на 85 души. Съдът акцентира особената свирепост, с която са осъществени закононарушенията против беззащитни хора, които са се намирали във властта на санитаря. Произнесената присъда значи, че той не може да подаде молба за опрощение след 15 години, което се позволява при положение на пожизнен затвор.

В скоро време може да стартират още два процеса против чиновници в клиниката, в която е работил Нилс Хьогел. Те са упрекнати в предоставяне на лъжливи показания и безхаберие.

От 2000 до 2005 година Хьогел, който е работил в клиника в Олденбург и в Делменхорст, провинция Долна Саксония, е убивал пациентите си благодарение на смъртоносни дози медикаменти. Той беше наказан през 2015 година за убийството на двама пациенти, които са били пандизчии.

По време на втория развой прокуратурата упрекна Хьогел за убийството на 97 души, а юристите упорстваха, че той е направил единствено 55. Двете страни желаеха пожизнен затвор за обвинения. /БГНЕС и РИА “Новости ”
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР