Бившият съдия Антон Генов се връща като директор на БАБХ

...
Бившият съдия Антон Генов се връща като директор на БАБХ
Коментари Харесай

Съдът се произнесе: бившият топ рефер на България Антон Генов е неправомерно отстранен

Бившият арбитър Антон Генов се връща като шеф на БАБХ - София-град макар следствието за изнудване. Това ще бъде допустимо след решение на Върховния административен съд, излиза наяве от решение, оповестено на 20 август.

Състав на Пето поделение смята, че Генов е бил непозволено отсранен. Обвиненията на прокуратурата паднаха в съда и Антон беше оневинен на две инстанции.

Съдът отхвърли всички обвинявания като неоснователни и недоказани още през 2018. Освен това се осъжда БАБХ да му заплати сумата 850 лева разходи за касационната инстанция. Решението не предстои на обжалване.

Антон Генов се снабди с две обвинявания - за закононарушения по работа и за изнудване на компании, съперници на тази, в която работел синът му.

Разследването твърдеше, че на 3 октомври 2016 година Генов е разпоредил да бъде тестван складът на сдружение в Нови Искър, като били конфискувани 8180 л. отработена лой и 39 неупотребявани бидони. От прокуратурата означават, че шефът дирекцията е превишил правата си, тъй като неговото ведомство няма право да се занимава с боклуци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР