Бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, получил убежище във Великобритания, е

...
Бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, получил убежище във Великобритания, е
Коментари Харесай

Бивш руски разузнавач е в критично състояние във Великобритания след досег с неизвестно вещество

Бившият съветски шпионин Сергей Скрипал, получил леговище във Англия, е в сериозно положение, откакто бил изложен на допир с незнайно вещество, съобщи Българска телеграфна агенция.

Скрипал, който е на 66 години, е получил леговище във Англия през 2010 година след замяна на шпиони сред Съединени американски щати и Русия, оповестява Би Би Си. Мъжът е пенсиониран полковник от съветското разузнаване, който през 2006 година е наказан в страната си на 13 години затвор за шпионаж в интерес на английското разузнаване.

По-рано през днешния ден английската полиция заяви за сериозен случай, станал в неделя в търговски център в Салисбъри, графство Уилтшър. Мъж и 33-годишна жена са открити в безсъзнание на скамейка в центъра. И двамата са настанени в болница, откакто са били изложени на незнайно към този момент вещество.

Впоследствие мъжът е разпознат като Сергей Скрипал. Руските служби за сигурност упрекват Скрипал, че през 90-те години на 20 век е почнал да работи за английското разузнаване. Той е подавал на Ми-6 информация, класифицирана като държавна загадка, за което му е било плащано, твърди Москва.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР