Бившият руски президент заяви днес, че е от огромно значение

...
Бившият руски президент заяви днес, че е от огромно значение
Коментари Харесай

Медведев: В Украйна трябва да организират референдуми за присъединяване към Русия


Бившият съветски президент съобщи през днешния ден, че е " от голямо значение " подкрепяните от Москва сепаратисти в Украйна да провеждат референдуми за присъединение към Русия, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7021
В обява в обществените мрежи Медведев уточни, че формалното преобразяване на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР) в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на ползите им и може в още по-голяма степен да оправдае използването от Русия на военна мощ за отбраната им.

Вчера сепаратистките водачи на ДНР и ЛНР се споразумяха " да синхронизират " напъните си за осъществяване на референдуми за присъединение към Русия, откакто назначените проруски представители в двете републики ускориха апелите си за гласоподаване.

" Референдумите в Донбас са от основно значение освен за систематичната отбрана на жителите на ЛНР, ДНР и други освободени територии, само че и за възобновяване на историческата правдивост ", означи някогашният съветски президент в " Телеграм ".

Медведев добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия геополитическите промени в света ще станат необратими, съобщи ТАСС.

" След произвеждането (на референдумите) и приемането на новите територии в състава на Русия геополитическата промяна в света ще придобие необратим темперамент ", написа политикът.

, който сега заема поста заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи още, че Москва би трябвало да разреши присъединението на самопровъзгласилите се републики, защото това ще оправдае в допълнение потреблението на военна мощ в Украйна, уточни още Ройтерс.

" Посегателство върху територия на Русия е закононарушение, което разрешава потреблението на всички сили за самоотбрана ", сподели Медведев, съгласно който " това е повода, заради която референдумите плашат Киев и Запада и по тази причина те би трябвало да се проведат ".

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас приказват за присъединение още след първия си опит да излязат от контрола на Киев през 2014 година Назначените от Кремъл представители в други елементи на Украйна, окупирани от съветските сили след нашествието на 24 февруари - южните Херсонска и Запорожка области, също повтарят от месеци, че са подготвени да проведат гласоподаване дали да се причислят към Русия.

Руските войски окупираха цялата Луганска област по-рано в спора, макар че украинските власт оповестиха през вчерашния ден, че са си върнали контрола върху едно село в региона при своето контранастъпление. Големи елементи от ДНР също са към момента под украински надзор, както и територии в Херсонска и Запорожка области.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР