Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че никой не бива

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че никой не бива
Коментари Харесай

Не може да се изключи ядрена война: Медведев

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че " никой не трябва да не помни " за обстановките, които могат да принудят Русия да употребява нуклеарно оръжие, само че акцентира, че " никой не желае нуклеарна война ".

След началото на съветската военна атака в Украйна в края на февруари връзките сред Москва и Запада се утежниха до най-ниското равнище в актуалната история. Русия неведнъж е предупреждавала Съединени американски щати и техните съдружници, че изпращането на повече оръжия в Украйна рискува директна борба сред Русия и НАТО.

 

 

В изявление за " Ал Джазира " Медведев, който сега е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, съобщи, че въпреки да не желае да плаши никого, " когато хората споделят, че нещо е невероятно, тъй като то в никакъв случай не е допустимо, те постоянно бъркат " Той означи, че светът към този момент е бил очевидец на потреблението на нуклеарни оръжия - и то " не от кого да е, а от американците ".

Позовавайки се на съветската нуклеарна теория, Медведев съобщи, че висшият главнокомандващ на Русия (президентът) може да заповяда нуклеарен удар в няколко случая - да вземем за пример, в случай че Русия или нейната сериозна инфраструктура са обект на нуклеарен удар.

 

 

" А може да има и друга причина - ако Русия бъде подложена на удар с стандартно оръжие, само че този удар е от такова естество, че заплашва самото битие на страната. Никой не трябва да не помни за това ", сподели Медведев.

Той прикани другите страни да вземат решения, като " вземат поради всички действителности "
Медведев акцентира, че " никой не желае нуклеарна война ".

Това е задънена улица, това е краят на човечеството и всички ние би трябвало да създадем нещо, с цел да не се стигне до нуклеарен срив на Земята.

 

През април съветският външен министър Сергей Лавров предизвести, че рисковете от нуклеарна война са " много обилни "

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дефинира забележките на Лавров като " доста рискови и безполезни ".

" Никой не желае да види нуклеарна война. Това е война, в която всички страни губят - сподели Остин.

 

Въпреки че висши чиновници на Съединени американски щати, в това число самият президент Джо Байдън, упорстват, че не изпращат на Украйна оръжия, които могат да поразяват Русия, тази седмица беше доказано, че Киев ще получи от Вашингтон ракетни установки HIMARS . Тези системи изстрелват барутни ракети с ефикасен обхват от към 30 км, само че могат да разполагат и с тактически балистични ракети с обхват до 300 км.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР