Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев предположи, че един от възможните
Коментари Харесай

Медведев: Войната ще приключи с разделяне на Украйна

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев допусна, че един от вероятните изходи от войната е Украйна да бъде разграничена, като Русия получи източните елементи, а западните зони бъдат присъединени към няколко страни членки на Европейски Съюз, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Жителите на централните райони по-късно биха могли да гласоподават за присъединение към Русия, счита още той.

Медведев, който е хладнокръвен съдружник на съветския президент Владимир Путин и сега е заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, очерта три евентуални сюжета в своя обява в телеграм. Разделението на Украйна е пожеланият от него сюжет.

Този резултат би " прекратил спора с задоволителни гаранции, че той няма да бъде възобновен в дълготраен проект ", написа Медведев. Ако пък самостоятелен излишък от Украйна се причисли към Европейски Съюз или НАТО, спорът евентуално ще избухне още веднъж, " като ще има заплаха той да прерасне в пълномащабна Трета международна война ", прибавя някогашният президент.

Последният сюжет, който би бил " краткотрайно " допустим за Русия, е Украйна да бъде напълно поделена сред Русия и страни от Европейски Съюз и в Европа да бъде образувано украинско държавно управление в заточение.

Медведев съобщи, че е " явно за всички ", че няма други реалистични сюжети и добави, че Украйна е " загиваща страна ".

Бившият съветски президент сподели още, че договаряния с Украйна " са невъзможни ", до момента в който там е на власт президентът Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс. " Всичко постоянно завършва с договаряния и това е неизбежно, само че до момента в който тези хора са на власт обстановката за Русия няма да се промени, става ли въпрос за договаряния ", съобщи Медведев.

" Този спор ще продължи доста дълго време. Вероятно десетилетия. Това е новата действителност ", счита той. Медведев също по този начин предизвести, че Западът съществено подценява риска от нуклеарна война.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР