Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Запада, че води хибридна

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Запада, че води хибридна
Коментари Харесай

Безумната русофобия на Запада очевидно никога няма да достигне дъното: Медведев

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев упрекна Запада, че води хибридна война против страната му поради дългогодишната традиция на русофобия. Той има вяра, че макар големия напън Москва ще отстоява своята визия за международния ред.

"Безумната русофобия на Запада явно в никакъв случай няма да доближи дъното. Разширяването на НАТО до нашите граници, икономическата и осведомителната война, разгърната против страната ни на всички фронтове, безкрайните закани и заплашванията, жестокото гонене на нашите жители в чужбина. Всичко това е повода за крайното изостряне на интернационалната обстановка, която целият свят претърпява тези дни ", написа Медведев в Телеграм в четвъртък.

Високопоставеният чиновник също по този начин упрекна западните водачи в двойни стандарти и двуличие, като назова политиката им по отношение на Москва неморална и незаконна. "Искрено се стремяхме да имаме положителни връзки с тях ", сподели той.

Медведев добави, че Русия е била лъгана и употребена в продължение на доста десетилетия. "Основата на тази гневна ненавист към Русия беше положена от Съединени американски щати и техните спътници през всичките тридесет години от съществуването на новата съветска страна. Само че дълго време то беше прикривано от лицемерните усмивки с бели зъби на политици и дипломати, които говореха едно, а правеха нещо напълно друго. Казано по-просто, те безочливо ни излъгаха в името на личните си ползи. "

Според някогашния президент повода за все по-нарастващите антируски настроения е, че Москва се е трансформирала в мощна международна мощ, способна да отстоява ползите си и да пази жителите си в чужбина. Той също по този начин счита, че Западът желае да "направи [Русия] слаба и изцяло покорна. А още по-добре - да я раздра. "

Въпреки големия напън и опозиция Медведев декларира, че Русия е задоволително мощна, с цел да победи враговете си и да отбрани националните си ползи.

Ще продължим да се борим за международен ред, който е подобаващ за Руската федерация и нашите жители. В него няма място за нацисти, исторически неистини или геноцид. Моралната мощ и историческата истина, както и преди, са на наша страна! "

Дмитрий Медведев е президент на Руската федерация от 2008 до 2012 година От 2012 година до 2020 година той е министър-председател. Понастоящем Медведев е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР