Бившият руски президент Дмитри Медведев напомни днес за последиците от

...
Бившият руски президент Дмитри Медведев напомни днес за последиците от
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев: Самата идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна

Бившият съветски президент Дмитри Медведев подсети през днешния ден за последствията от прибягването до нуклеарно оръжие и отхвърли възможните наказания против Москва от интернационалното правораздаване. Той имаше поради следствието, което Международният углавен съд води за хипотетични военни закононарушения в Украйна, съобщи Франс прес.

" Дори самата концепция да се накаже страната, която има най-големия нуклеарен боеприпас в света, е неуместна. И това основава евентуална заплаха за съществуването на човечеството ", написа в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на авторитетния Съвет за сигурност на Русия.

В поста си той разяснява и Съединените щати, като ги упреква в упоритост да изправят Русия пред интернационалното правосъдие, в случай, че Вашингтон в никакъв случай не е бил наказван за войните, водени от Съединени американски щати по целия свят, и които, показва Медведев, коствали живота на 20 милиона души.

Дмитрий Медведев беше президент в интервала 2008 - 2012, когато Владимир Путин напусна за малко Кремъл и пое държавното управление поради ограничаването за поредни президентски мандати.

В предишното възприеман като умерена политическа фигура, Медведев, който на собствен ред управлява държавното управление през 2012 - 2020, след началото на офанзивата в Украйна е един от най-яростните съперници на Запада. Последните му изявления постоянно са извънредно крайни, по този начин да вземем за пример назовава съперниците на Русия " копелета " и " изроди ".

Международният углавен съд сега организира следствие за хипотетични военни закононарушения, осъществени в Украйна от съветските сили. Москва настойчиво отхвърля всички нарушавания, в които нейните въоръжени сили са упрекнати: обстрел на цивилно население, всеобщи изтезания, изнасилвания и други, като на свои ред упреква Украйна във военни закононарушения.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР