Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени

...
Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени
Коментари Харесай

Скрипал и дъщеря му са отровени в дома си

Бившият съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, отровени с нервнопаралитично вещество във Англия, евентуално са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Англия съгласно английската полиция, представена от Reuters.

Британското държавно управление упрекна Русия за офанзивата с бойно отровно вещество против някогашния сътрудник на съветското Главно разследващо ръководство, издал имената на доста съветски сътрудници във Англия. Москва отхвърля обвиняванията, довели до незапомнена дипломатическа рецесия сред Русия и западния свят.

Специалистите са установили, че най-висока централизация на нервнопаралитичното вещество досега се записва на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се споделя в известие на Скотланд Ярд - престъпния отдел на полицията. "Затова считаме, че татко и щерка Скрипал са имали първо прикосновение с отровата точно там ", писа в Twitter шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско ръководство Дийн Хейдън.



Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от специалистите през последния месец, само че концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава основен обект за работа на детективите, проверяващи случая.

Скрипал и щерка му бяха открити в безпомощно положение на улицата в Солсбъри на 4 март и от този момент са в реанимация, където английските лекари се борят за живота им.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР