Бившият румънски министър на туризма и на регионалното развитие Елена

...
Бившият румънски министър на туризма и на регионалното развитие Елена
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Прокуратурата с нова информация за задържания румънски министър у нас

Бившият румънски министър на туризма и на районното развиване Елена Удря е арестувана за 72 часа в България. Това разкри представителят на основния прокурор Сийка Милева пред публицисти.

На 07.04.2022г. в ДМОС – Министерство на вътрешните работи е получено незабавно искане за подпомагане от Румънските полицейски управляващи, за локализиране на територията на страната на лек автомобил и придвижващите се с него лица, защото едното е румънска гражданка наказана на 6 години отнемане от независимост за корупция.

От ДМОС – Министерство на вътрешните работи е осъществена незабавна съгласуваност с ГДГП, за попречване на опцията лицето да напусне страната или да се укрие. В разследване на подхванатите дейности за локализиране, постъпи информация, че автомобила и лицето се намират в региона на зоната на отговорност на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, за което неотложно са осведомени чиновниците на ГДГП. За определяне на търсеното лице са известени способените румънски управляващи. Незабавно беше получена ЕЗА за арест на лицето. Съгласно постъпилата информация търсеното лице Елена Удря, родена на 26.12.1973г., в качеството си на министър на туризма и министър на районното развиване и туризма, в интервала от 2010 до края на 2011г. е направило поредност от дейности, за приемане на имотна полза, вследствие на които от разнообразни компании са дадени под формата на рушвет над 12 000 000 румънски леи и 1 100 000 евро.

Към момента лицето е арестувано за период до 24 часа, по отношение на издадената от румънските управляващи ЕЗА и следва да бъде поискано продължение на задържането от способените правосъдни органи.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР