Бившият ректор на МУ в София отхвърли категорично отправените срещу

...
Бившият ректор на МУ в София отхвърли категорично отправените срещу
Коментари Харесай

Бившият ректор на медицинския отхвърли обвиненията, че ръководи престъпна група

Бившият ректор на МУ в София отхвърли изрично отправените против него обвинявания, че е началник на проведена незаконна група, набирала студенти, които не дават отговор на условията. Според него признатите студенти, за които се повдига обвиняването са признати през 2017-2018 г., когато той не е бил ректор.
Основното закононарушение, за което се води следствието, е банкет на задгранични студенти и „ оправяне” на изпитите им по нерегламентиран метод. Приетите по тази скица студенти са над 20.

Според обвиняването, цената, която плащали студентите за банкет е сред 40 и 50 хиляди евро. Самият Митев беше сюрпризиран за отправеното му обвиняване и съгласно него има човек, който съзнателно насочва нападки.

По данни на прокуратурата проведената незаконна група е работила от 2015 до 2017 година, а искащи да станат студенти са набирани посредством компания медиатор.

Следващото съвещание по делото е планувано за 13 март. Преди дни Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на шестима души за противозаконен банкет на студенти с подправени документи в Медицинския университет в София. На обвинените е избрана мярка за неотклонение парична гаранция от по 200 хиляди лева Седмица по-рано при акция на ГДБОП бяха конфискувани документи и отведени за разпит чиновници на университета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР