Бившият ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев да

...
Бившият ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев да
Коментари Харесай

Съдът оправда бившия ректор на Медицинския университет

Бившият ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев да бъде приет за отговорен по 3 обвинявания и да му бъде наложено наказване към междинния размер, който е 6 години затвор. Това изиска прокурор от Софийската градска прокуратура от съда на финала на делото против Митев и някогашния основен секретар на висшето учебно заведение Алексей Алексеев, осведоми в. "24 часа ". Двамата са подсъдими за серия злоупотреби, с които ощетили Медицинския университет с над 1 милион лв..

Състав на Софийски градски съд обаче отсече, че обвиняванията са недоказани и оправда Митев, както и за Алексеев. Мотивите на магистратите се чака да бъдат оповестени в законовия период.

Обвиненията против Митев са за подписване на неизгодна договорка, допустителство и занемареност. Според прокуратурата най-общо зад тях се крият подписване на ненужни контракти за покупка на коли, договори с юрисконсулти и харчене на пари за интернационалните конгреси за банкет на студенти, които били в прорез със Закона за висшето обучение. Според обвиняването закононарушенията, които е направил Митев, го вършат публично рисков.

За Алексей Алексеев от прокуратурата желаеха условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен период. "Не съм видял никакъв предумисъл да е потвърден по делото ", сподели юристът на Митев Димитър Вълчев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР