Бившият реформатор и бивш външен министър Даниел Митов влезе в

...
Бившият реформатор и бивш външен министър Даниел Митов влезе в
Коментари Харесай

Ексреформаторът Митов отива при ГЕРБ, само от Борисов получил покана

Бившият модернизатор и някогашен външен министър Даниел Митов влезе в листата на ГЕРБ. Той заема мястото на Красимир Велчев. В ефира на „ Здравей, България” по Нова ТВ той показа, че покана за връщане в политиката е получил единствено от ръководещата партия, персонално от премиера Борисов.

„ Последните близо 3 години бях шеф на Евразийската стратегия, основана в Талин. Когато се върнах, последователно започнах да споделям с някогашни сътрудници, държавното управление ме номинира за специфичен представител на Европейски Съюз за Либия. За тази позиция господин Борел към момента би трябвало да вземе решение. Въпреки това, аз се включвам в политиката. Аз съм човек на дясното, дясноцентристкото”, изясни той.

Според него ГЕРБ има своите гласове и своята тежест. Митов е уверен, че партията има твърда позиция през годините, а за себе си счита, че може да способства за това листата да се показа мощно.

„ Аз съм се клел, само когато станах народен представител, в това, да послужвам на Републиката и да съблюдавам законите. Не членувам в никоя партия. Не разбирам тематиката за измяната. Човек в политиката се води от избрани правила. Партиите са принадлежности за реализиране на избрани цели въз основата на някакъв ценностен избор. Аз през цялото време в политиката съм дясноцентристки насочен, с консервативни разбирания, който има своите цели и постоянно се е стремил да ги постигне”, разясни Митов.

Той акцентира, че ще продължи да се бори България да се развива като съвременна европейска страна, с съвременна стопанска система и насочена към геополитическите съюзи, в които сега членува. Според него е обикновено по време на предизборната акция да има пристрастености.

„ Когато мине предизборната акция, ще би трябвало да се водят диалози на национално равнище. Един от огромните цели, които „ Демократична България” си слага е промяната на правосъдната система. Тази тематика ме вълнува и мен надълбоко. Аз съм минал през премеждия по въпроса, знам какво е да те мачка несправедливо тази система. Знам, че бях поръчан, само че в случай че потегли обществено да приказвам по въпроса, това значи да изпадна в ролята на прокуратурата”, съобщи Митов.

Той съобщи и мнението си, че всеки жител би трябвало да отстоява позицията си и да си търси правата. Според него жителите би трябвало да са в положение да показват проблеми, които са се зародили. Митов е на мнение, че промените не би трябвало да се вършат на парче, а в противен случай – нужна е цялостна промяна на системата след народен диалог.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР