Бившият районен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена

...
Бившият районен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена
Коментари Харесай

Невена Зартова била поканена в кръга на Пепи Еврото, но отказала да се присъедини

Бившият областен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена да се причисли към кръга на Петьо Петров - Еврото, само че отказала. Това заяви самата тя пред парламентарната комисия по случая " Нотариуса ".

По-рано подалата сигнала за напън и закани от Нотариуса арбитър Владислава Цариградска разгласи, че продължава да бъде заплашвана и след убийството му. Тя изрично отхвърли да седне до някогашния областен прокурор на София Невена Зартова.

Зартова и трима от нейните някогашни заместници обявиха, че не познават Божанов. На чуването бяха и гръцките предприемачи, които алармираха, че са рекетирани от групата на Нотариуса.

Съдия Цариградска отхвърли да назове имена, свързани с Мартин Божанов. Мотивът й е, че тя няма доказателства и не може да си разреши да следи свои сътрудници. Бившият областен прокурор на София Невена Зартова загатна, че знае име на собствен сътрудник, само че го научила в всекидневен диалог и затова не може да го показа.

Пред депутатите някогашния областен прокурор Невена Зартова изясни, че гръцките предприемачи Анастасиос Дикус и Йоаким Каламарис най-вероятно са били жертви на изнудване.

" Не мога да схвана обаче за момента, къде се корени връзката на присъединяване на СРП и на мен в частност в това изнудване ", разяснява Зартова.

Обясни, че преписките по които Мартин Божанов е бил страна, са били в интервал, в който тя не е била административен началник на Районната прокуратура.

" Да се търси лична отговорност към мен, да се изнасят медийни изявления, че аз персонално съм осъществявала чадър над този човек, просто не дава отговор на истината ", сподели тя.

Бившите ѝ заместници обясниха че още откакто и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е назначил последната инспекция в Софийската районна прокуратура, те са разискали нуждата да подадат оставки поради неналичието на доверие в тях.

" Това беше досега, до който господин основният прокурор не пристигна за поредна инспекция с 21 магистрати, събра ни на общо заседание и на това заседание с много внезапен звук сподели, че няма доверие към някой от нас и счита, че нещата в СРП не вървят добре ", уточни Борислав Георгиев, прокурор в СРП.

Ново произвеждане против Зартова - какво се случи на чуванията във Висш съдебен съвет

" Божанов съм го разпитвала през 2022 година Мисля, че беше ферувари или март. Не мога да бъда съответна - в качествето на очевидец по мое досъдебно произвеждане, на което съм била прокурор ".

Куцкова добави, че е виждала двамата два пъти в Софийската районна прокуратура.

" Това са били моите срещи с тези господа и двете лица съм ги виждала и на етажа на управлението на СРП ".

Стана ясно, че Божнаов е участвал на прием на Софийската районна прокуратура. Зартова изясни, че в диалог с сътрудници имало съмнение, кой го е поканил, само че отхвърли да назове съответно име, тъй като това било единствено съмнение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР