Бившият районен прокурор на Несебър Георги Русев е оправдан по

...
Бившият районен прокурор на Несебър Георги Русев е оправдан по
Коментари Харесай

Оправдаха бившия районен прокурор на Несебър Георги Русев

Бившият областен прокурор на Несебър Георги Русев е оневинен по делото за бракониерство в Приморско. В началото на 2017 година горски заловиха ловна дружинка в местността „ Петрова поляна “ да разфасова отстреляно диво прасе, а на мястото е бил и Русев. Той беше упрекнат по-късно, че не е положил грижи и е дал своите ловна карабина и пушка на предприемача Сашо Вълчанов, който пък нямал разрешителни за тях, оповестява " Флагман ".

Сред арестуваните тогава бяха още служителят на ВиК-Приморско Васил Дудев, Иван Станков и Пламен Алексиев. След няколко месеца делото беше импортирано в съда от профилираното звено „ Антикорупция “, а състав на Софийския градски съд (СГС) с ръководител Димитрина Ангелова е оправдала Русев и още трима от подсъдимите.

Освободен от наказателна отговорност и осъден с санкция от 1000 лв. е единствено Дудев, който съгласно обвиняването е умъртвил дивото прасе. От данните по делото излиза наяве, че е било отстреляно мъжко диво прасе на 7 години с тегло от 210 кг, а цената му е изчислена на 1820 лв.. С присъдата арбитър Ангелова е постановила, че прасето следва да бъде отнето в интерес на страната. Делото на първа инстанция продължи година и половина и за сметка на страната остават разноските по него, които са за над 2600 лв.. Присъдата не е дефинитивна и прокуратурата може да я стачкува пред Софийския апелативен съд.

Георги Русев беше краткотраен началник на Районната прокуратура в Несебър допреди 4 години и кандидатства за поста, само че Висшият правосъден съвет не го поддържа.

През 2015 година той получи единствено 4 гласа в своя изгода, а основният прокурор Сотир Цацаров се изрече остро против него, защото на фона на тежката натовареност на прокурорите там, в концепцията си Русев беше декларирал, че си слага за цел поддържане на разговора с всички прокуратури в Бургас. Той остана прокурор в Несебър и след заведеното дело, защото обвиняването му не е за закононарушение, обвързвано с работата му.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР