Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол

...
Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол
Коментари Харесай

Бившият шеф на кампанията на Тръмп се призна за виновен за сговор срещу САЩ

Бившият началник на предизборната акция на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, призна през днешния ден виновността си пред федерален арбитър по две обвинявания и одобри да сътрудничи със специфичния прокурор Робърт Мълър, предадоха международните организации.
 Бивш началник на акцията на Тръмп приет за отговорен по 8 обвинявания  Тръмп призна, че синът му се е срещал с съветска адвокатка, предложила компромати за Клинтън
Манафорт призна виновността си по обвинявания в незаконен сговор против Съединени американски щати и във възпрепятстване на правораздаването, отбелязва Франс прес. Робърт Мълър пък проверява вероятно съглашателство сред хора от предизборната акция на Тръмп и Русия, напомнят организациите.

Манафорт, 69-годишен някогашен лобист, към този момент бе приет за отговорен през август по друго дело за банкови и данъчни измами, гледано в щата Вирджиния. Това, че Манафорт призна в този момент самичък виновността си, ще му разреши да избегне нов нескончаем и скъпоструващ развой, който може да сложи в неловко състояние и самия Тръмп в навечерието на парламентарните избори през ноември, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Белият дом обаче побърза да увери, че решението на Манафорт няма нищо общо с президента или неговата " победоносна президентска акция през 2016 година "

" Няма безусловно никаква връзка ", акцентира говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Споразумението за съдействие на Манафорт със службите на прокурора Мълър е значим поврат, защото някогашният шеф на акцията на Тръмп от година оспорваше обвиняванията. Това е обаче неприятна вест за жителя на Белия дом, който не стопира за приказва за " лов на вещици ". Този негов мотив е все по-отслабен от напредъка в следствията на Мълър, отбелязва Франс прес.

За момента Мълър не съумя да потвърди съглашателство сред Москва и членове от екипа на Тръмп. Той обаче реализира няколко неоправдателни присъди или задължения за съдействие от страна на някогашни сътрудници на Тръмп.

Според документите, предадени в съда по настоящето следствие против Манафорт, първичните седем обвинявания бяха сведени до две, по които той пледира през днешния ден отговорен, показва Франс прес. Според Ройтерс и ТАСС в този момент Манафорт може да получи до 10 години затвор по обвиняванията, за които той призна виновността си.

Манафорт, някогашен авторитетен политически съветник, бе приет за отговорен за банкови и данъчни измами, свързани с десетки милиони долари, получени от консултантските му действия за някогашния украински президент Виктор Янукович.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР