Бившият ръководител на правителството на СССР Николай Рижков почина на

...
Бившият ръководител на правителството на СССР Николай Рижков почина на
Коментари Харесай

Почина последният министър-председател на СССР

Бившият началник на държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики Николай Рижков умря на 94-годишна възраст, заяви ръководителят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко.
Прочетете още
През 1974 - 1989 година Рижков е народен представител във Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики. През 1985-1991 година е ръководител на Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики. След подаването на оставка и пенсионирането си Рижков продължава политическата си кариера. В интервала 1995 - 2003 година работи като народен представител в Държавната дума на Руската федерация, а по-късно в продължение на 20 години - като сенатор в Съвета на федерацията от Белгородска област. Правомощията на Рижков като сенатор са прекъснати на 25 септември 2023 година

Като сенатор Николай Рижков поддържа въвеждането на съветски войски в Крим през 2014 година, както и анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна през 2022 година Срещу него бяха наложени наказания от Европейския съюз, Съединени американски щати, Украйна, Обединеното кралство, Канада, Швейцария, Австралия и Нова Зеландия, написа медията " Медуза ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР